Itäkeskus, Helsinki

Postinumerot: 00930

Itäkeskuksessa on kaikkea

Itäkeskus on huomattava aluekeskus metroasemineen ja kauppakeskuksineen. Pohjoismaiden suurimpana kauppakeskuksena tunnettu Itis tarjoaa runsaat palvelut, joita käyttävät innokkaasti myös muualla Helsingissä asuvat. Itäkeskus on helsinkiläisille myös tärkeä liikenteen solmukohta, ja kolmiraiteinen metroasema sekä vilkas bussiterminaali ovat päivittäin kovassa käytössä. Alue rajautuu etelässä Marjaniemeen, joka tarjoaa vastapainoa kaupunkilaiselle vilinälle rauhallisilla pientalotonteillaan ja viheralueillaan.

Tervetuloa Itäkeskukseen!

Itäkeskus kuuluu virallisesti Vartiokylän kaupunginosaan yhdessä Vartioharjun, Puotilan, Puotinharjun, Myllypuron, Marjaniemen ja Roihupellon teollisuusalueen kanssa – vaikka useimmat näistä alueista, kuten Itäkeskus, tunnetaan paremmin omalla nimellään. Itäkeskuksen vilkkaat kulkuyhteydet mahdollistavat vaivattoman liikkumisen niin pääkaupungin sisällä kuin kauemmaksikin matkatessa.  Metromatka keskustaan vie noin vartin, ja suurin piirtein samassa ajassa pääsee bussilla esimerkiksi Malmille. Itäkeskuksen suurin palvelujen tarjoaja Itis pitää sisällää yli 150 erilaista myymälää ja yli 20 kahvilaa ja ravintolaa. Työpaikkoja kauppakeskus tarjoaa yli 2000 henkilölle, ja saatavilla on aina maksuton pysäköinti sekä wifi. Lähistöltä löytyy myös Itäkeskuksen uimahalli ja Puotinharjun ostoskeskus, joka oli sekin valmistuessaan Pohjoismaiden suurin lajissaan.
Tiiviisti rakennetun lähiön etelänaapuri, Marjaniemi, tuo merellisen tunnelman ja luonnonläheiset lenkkipolut myös Itäkeskuksen asukkaille.


Itäkeskus lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (43 %) Vuokra-asunnot (55 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (73 %) Pientaloasunnot (27 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (8 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (22 %) Aikuiset (35+ vuotta) (38 %) Eläkeläiset (29 %)

Väestö

Asukasluku 6794
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 3749 €/kk
Talouksien keskikoko 2,08 hlö
Asuntojen keskikoko 80,0 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3182 €/m²

Asuntoja: 3 408 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Itäkeskus kartalla

Tervetuloa asumaan Itäkeskukseen!

Kiinnostuitko asumisesta Itäkeskuksessa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Itäkeskuksessa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Itäkeskuksessa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä