Itäkeskus, Helsinki

Postinumerot: 00930

Itäkeskuksessa on kaikkea

Itäkeskus on huomattava aluekeskus metroasemineen ja kauppakeskuksineen. Pohjoismaiden suurimpana kauppakeskuksena tunnettu Itis tarjoaa runsaat palvelut, joita käyttävät innokkaasti myös muualla Helsingissä asuvat. Itäkeskus on helsinkiläisille myös tärkeä liikenteen solmukohta, ja kolmiraiteinen metroasema sekä vilkas bussiterminaali ovat päivittäin kovassa käytössä. Alue rajautuu etelässä Marjaniemeen, joka tarjoaa vastapainoa kaupunkilaiselle vilinälle rauhallisilla pientalotonteillaan ja viheralueillaan.

Alueen esittely
Asunnot Itäkeskuksessa
Ota yhteyttä

Tervetuloa Itäkeskukseen!

Itäkeskus kuuluu virallisesti Vartiokylän kaupunginosaan yhdessä Vartioharjun, Puotilan, Puotinharjun, Myllypuron, Marjaniemen ja Roihupellon teollisuusalueen kanssa – vaikka useimmat näistä alueista, kuten Itäkeskus, tunnetaan paremmin omalla nimellään. Itäkeskuksen vilkkaat kulkuyhteydet mahdollistavat vaivattoman liikkumisen niin pääkaupungin sisällä kuin kauemmaksikin matkatessa.  Metromatka keskustaan vie noin vartin, ja suurin piirtein samassa ajassa pääsee bussilla esimerkiksi Malmille. Itäkeskuksen suurin palvelujen tarjoaja Itis pitää sisällää yli 150 erilaista myymälää ja yli 20 kahvilaa ja ravintolaa. Työpaikkoja kauppakeskus tarjoaa yli 2000 henkilölle, ja saatavilla on aina maksuton pysäköinti sekä wifi. Lähistöltä löytyy myös Itäkeskuksen uimahalli ja Puotinharjun ostoskeskus, joka oli sekin valmistuessaan Pohjoismaiden suurin lajissaan.
Tiiviisti rakennetun lähiön etelänaapuri, Marjaniemi, tuo merellisen tunnelman ja luonnonläheiset lenkkipolut myös Itäkeskuksen asukkaille.

Itäkeskus lukuina

00930

Asuminen

Asumismuoto

Omistusasunnot (43%)Vuokra-asunnot (55%)Muu asuminen (2%)

Asumistyyppi

Kerrostaloasunnot (73%)Pientaloasunnot (27%)

Taloudet

Nuoret yksinasuvat (8%)Lapsettomat nuoret parit (4%)Lapsiperheet (22%)Aikuiset (35+ vuotta) (38%)Eläkeläiset (29%)

Väestö

Asukasluku6794
Keski-ikä41 vuotta
Keskitulo3749 €/kk
Talouksien keskikoko2,08 hlö
Asuntojen keskikoko80,0 m²
Asuntojen keskineliöhinta3182 €/m²

Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015
Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018

Tekstin lähde: Wikipedia

Itäkeskus kartalla

Ladataan karttaa...