Imatrankoski, Imatra

Postinumerot: 55100, 55120

Imatrankoski sijaitsee Vuoksen ja palveluiden äärellä

Imatra on kaupunki Etelä-Karjalassa, Saimaan rannalla. Imatrankosken kaupunginosa on saanut nimensä kaupungin läpi virtaavasta koskesta, joka on myös kaupungin tunnetuin nähtävyys. Alun perin Imatran keskustaksi suunniteltiin Mansikkalaa, mutta Imatrankoskesta on nykyisin muodostunut kaupungin keskusta. Suurin osa erikoisliikkeistä, ravintolat ja baarit sekä Koskenpartaan kävelykatu ja kauppakeskus Koskentori sijaitsevat Imatrankoskella. Imatran sijainti Venäjän rajalla antaa sille kansainvälistä leimaa.

Tervetuloa Imatrankoskelle!

Imatralla on alun perin tarkoitettu vain Imatran koskea. Koski on virrannut vapaana ja nykyisiä koskinäytöksiä voimakkaampana. Kalevalalainen runouskin mainitsee Imatran mahtavammaksi koskeksi.Tämä Suomen suurin koski oli myös Suomen ensimmäinen turistikohde.Imatrankoskella – kaupunginosalla, joka on nimetty kuuluisan kosken mukaan – on Valtiohotellin ympäristössä puistomaisia alueita, joista Kruununpuisto on Suomen vanhin luonnonpuisto. Paikkakunnan keskeisimmät liiketilat ja tori ovat Imatrankosken kävelykadun varrella. Imatran kulttuuri- ja harrastustarjontaa löytyy mm. Imatran seudun musiikki-instituutista, joissa opiskelevat saattavat pitää näytöksiä esimerkiksi Karelia-salissa tai Vuoksen itäpuolella sijaitsevassa Konserttihovissa. Imatran kylpylässä taas voi rentoutumisen lisäksi harrastaa urheilua Ukonniemen vapaa-aikakeskuksessa.

 


Imatrankoski lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (71 %) Vuokra-asunnot (28 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (41 %) Pientaloasunnot (59 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (10 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (17 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (36 %)

Väestö

Asukasluku 10245
Keski-ikä 46 vuotta
Keskitulo 2935 €/kk
Talouksien keskikoko 1,88 hlö
Asuntojen keskikoko 76,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1221 €/m²

Asuntoja: 5 915 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (54 %) Vuokra-asunnot (44 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (63 %) Pientaloasunnot (37 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (13 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (15 %) Aikuiset (35+ vuotta) (33 %) Eläkeläiset (37 %)

Väestö

Asukasluku 3188
Keski-ikä 48 vuotta
Keskitulo 2543 €/kk
Talouksien keskikoko 1,67 hlö
Asuntojen keskikoko 68,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1085 €/m²

Asuntoja: 2 096 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Imatrankoski kartalla

Tervetuloa asumaan Imatrankoskelle!

Kiinnostuitko asumisesta Imatrankoskella? Katso alta kaikki myytävät asunnot Imatrankoskella ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Imatrankoskella?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä