Keskusta, Hyvinkää

Postinumerot: 05800

Hyvinkää on kehittyvä ja kotoisa kaupunki

Hyvinkää itsenäistyi omaksi kunnaksi Hausjärven ja Nurmijärven alueista vuonna 1917. Hyvinkää on Uudenmaankunnan viidenneksi suurin kaupunki. Naapurikunnat ovat Hausjärvi, Loppi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Riihimöki, Tuusula ja Vihti. Kaupungin tunnetuin rakennus on Aarno Ruusuvuon suunnittelema pyramidimainen kirkko. 

Tervetuloa Hyvinkään keskustaan!

Vuodesta 2012 eteenpäin kauppakeskus Willa on monipuolistanut Hyvinkään palveluita. Hyvinkään vanhasta villatehtaasta nimensä saanut kauppakeskus tarjoaa jopa 120 eri liikettä, joihin kuuluu kattava valikoima muotia, makuja, sisustusta sekä vapaa-aikaa ja hyvinvointia.Harrastemahdollisuudet Hyvinkäällä ovat monipuoliset, ja tarjontaa riittää kamppailulajeista ja urheilusta kuvataidekouluihin, musiikkiin ja muihin vapaa-ajan aktiviteetteihin. Ratsastuskoulu löytyy Hyvinkään Hyyppärästä, ja kuvauksesta kiinnostuneille löytyy esimerkiksi Hyvinkään Kameraseura.Kulttuuria, teatteria ja musiikkiesityksiä tarjoaa mm. Hyvinkäänsali. Myös Suomen rautatiemuseo sijaitsee Hyvinkäällä; sen piha-alueet ovat kesäisin suosittu ajanviettopaikka.

 


Hyvinkään keskusta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (59 %) Vuokra-asunnot (39 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (78 %) Pientaloasunnot (22 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (48 %) Aikuiset (35+ vuotta) (29 %) Eläkeläiset (10 %)

Väestö

Asukasluku 9461
Keski-ikä 47 vuotta
Keskitulo 2810 €/kk
Talouksien keskikoko 1,69 hlö
Asuntojen keskikoko 64,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2068 €/m²

Asuntoja: 5 956 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Hyvinkään keskusta kartalla

Tervetuloa asumaan Hyvinkään keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Hyvinkään keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Hyvinkään keskustassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Hyvinkään keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä