Hervanta, Tampere

Postinumerot: 33720

Hervanta on Suomen monipuolisin lähiö

Hervanta on yksi Suomen tunnetuimmista ja monipuolisimmista lähiöistä. Sinne mahtuu erilaisia asukkaita, tiheitä tornitaloryhmiä ja omakotitaloalueita. Hervanta tunnetaan muun muassa Tampereen teknillisen yliopiston kampuksesta. Palveluita on kaupunginosassa runsaasti – lähikaupat ja kauppakeskus, kirjasto, terveyspalvelut, päiväkodit, elokuvateatteri ja paljon muuta.

Tervetuloa Hervantaan!

Hervannan maamerkkeihin lukeutuu kallioiden päällä nousevat, kauas erottuvat kerrostalot. Kaupunginosassa on lähiöksi erittäin monipuolinen palvelurakenne. Hervantaan mahtuu myös lukuisia puistoja ja viheralueita, jotka antavat väriä kaupunkimaiselle alueelle. Hervannassa on uimahalli, jäähalli, yleisurheilukenttä ja paljon pienempiä urheilu- ja pallokenttiä. Kaupunginosasta löytyy myös lukuisia ravintoloita ja muita kuppiloita. Hervannan laaja alue kasvaa jatkuvasti, kun uusia asuinalueita rakennetaan. Tulevaisuudessa lähiön ilme tulee muuttumaan lukuisten suunnitelmien todentuessa. Sen kautta on muun muassa kaavailtu kulkevan kaupunkiraitiotie, joka yhdistää Tampereen reuna-alueet. Myös ekokaupunginosana tunnettu naapuri, Vuores, tulee vaikuttamaan Hervannan kehitykseen huomattavasti.


Hervanta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (33 %) Vuokra-asunnot (66 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (91 %) Pientaloasunnot (9 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (4 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (30 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (27 %)

Väestö

Asukasluku 24780
Keski-ikä 37 vuotta
Keskitulo 2203 €/kk
Talouksien keskikoko 1,78 hlö
Asuntojen keskikoko 58,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1882 €/m²

Asuntoja: 14 792 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Hervanta kartalla

Tervetuloa asumaan Hervantaan!

Kiinnostuitko asumisesta Hervannassa?

Kiinnostuitko asumisesta Hervannassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä