Hattula

Postinumerot: 13720

Parola on Hattulan keskustaajama

Hattulan kunta sijaitsee Kanta-Hämeen maakunnassa. Sen maisemalle tyypillisiä ovat harjut, järvet, viljelysaukeat, metsät ja suot. Vanajaveden laakson kulttuuriympäristöstä on vuosisatojen aikana kasvanut monipuolinen kokonaisuus. Suurin osa Hattulan palveluista sijoittuu Parolaan, joka on sen keskustaajama. 

Tervetuloa Hattulaan!

Parolassa toimii muun muassa ala- ja yläkoulu sekä Parolan lukio. Läheisellä Parolannummella on Panssarimuseo ja Parolannummen varuskunta. Parolan rautatieasemalla pysähtyvät Helsingin ja Tampereen välillä ajavat junat; junat liikennöivät kuudesti päivässä suuntaansa. Hämeenlinnan kaupunkibussit liikennöivät myös Parolaan. Lisäksi alueella toimii myös Vanajaveden vesireitti. Hattulan naapurikuntia ovat Hämeenlinna, Pälkäne ja Valkeakoski. Parolasta on matkaa Hämeenlinnaan noin 12 kilometriä, Tampereelle ja lähimmälle lentokentälle 75 kilometriä ja Helsinkiin reilut 110 kilometriä.


Hattula lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (76 %) Vuokra-asunnot (22 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (19 %) Pientaloasunnot (81 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (6 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (26 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (32 %)

Väestö

Asukasluku 4512
Keski-ikä 42 vuotta
Keskitulo 3418 €/kk
Talouksien keskikoko 2,21 hlö
Asuntojen keskikoko 90,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1383 €/m²

Asuntoja: 2 220 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Hattula kartalla

Tervetuloa asumaan Hattulaan!

Kiinnostuitko asumisesta Hattulassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Hattulassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Hattulassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä