Keskusta, Hämeenlinna

Postinumerot: 13100

Hämeenlinnassa on monipuoliset liikenneyhteydet

Hämeenlinna on kaupunki Vanajaveden etelärannalla Kanta-Hämeen maakunnassa. Kaugungin runsaat vesistöt ja puistoalueet tekevät alueesta viihtyisän, kauniin ja rauhallisen. Hämeenlinnan keskustasta on hyvät liikenneyhteydet esimerkiksi Helsinkiin, Tampereelle ja Lahteen. Erityisesti juna- ja linja-autoyhteydet ovat kattavat.

Tervetuloa Hämeenlinnan keskustaan!

Hämeenlinnasta löytyy monipuoliset palvelut. Kaupunki pursuaa nähtävää ja koettavaa ja sieltä löytyy mm. teattereita, museoita sekä lukuisia muita kohteita ja tapahtumia. Hämeenlinnan tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat keskustan ja Vanajan linnat sekä kirkot, eri museot, Aulangon puistometsä, Hattelmalanharju ja Sibeliuksen synnyinkoti. Hämeenlinnassa sijaitsee myös edesmenneen laulajan Irwin Goodmanin mukaan nimetty kauppakeskus.

Hämeenlinnan harrastusmahdollisuudet ovat todella monipuoliset ja sieltä löytyy lukuisia urheiluseuroja sekä harrasteryhmiä. Kaupungissa on myös upeita ulkoilumaastoja ja puistoalueita.


Hämeenlinnan keskusta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (59 %) Vuokra-asunnot (39 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (76 %) Pientaloasunnot (24 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (9 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (20 %) Aikuiset (35+ vuotta) (55 %) Eläkeläiset (11 %)

Väestö

Asukasluku 10657
Keski-ikä 47 vuotta
Keskitulo 2874 €/kk
Talouksien keskikoko 1,68 hlö
Asuntojen keskikoko 67,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2197 €/m²

Asuntoja: 7 139 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Hämeenlinnan keskusta kartalla

Tervetuloa asumaan Hämeenlinnaan!

Kiinnostuitko asumisesta Forssassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Hämeenlinnan keskustassa.

Kiinnostuitko asumisesta Hämeenlinnassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä