Etu-Töölö, Helsinki

Postinumerot: 00100

Etu-Töölö on hyväsijaintinen ja suosittu alue

Etu-Töölössä sijaitsee monia kansallisesti merkittäviä julkisia rakennuksia, kuten Finlandiatalo ja Eduskuntatalo. Kaupunkilaisessa Töölössä on myös luontoa – Hesperian puisto, josta löytyy Urho Kekkosen muistomerkki ja Larin Parasken patsas sekä 1990-luvun alussa rakennettu Suomen Kansallisooppera. Töölönlahden rannassa kulkee hopeapajujen reunustama kävely- ja pyöräilytie, joka sopii mainiosti lenkkeilijälle. 

Tervetuloa Etu-Töölöön!

Etu-Töölön katukuvan yhtenäisyys perustuu vuonna 1923 laadittuun julkisivukaavioon. Kerrostalojen arkkitehtuuri on pelkistetympää verrattuna koristeelliseen jugend-aikakauteen. 1930-luvun rakennuksissa näkee myös funktionalismin tunnusmerkkejä. Etu-Töölön suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluu Temppeliaukion kirkko; muita tunnettuja rakennuksia ovat muun muassa Kansallismuseo, Taidehalli ja Taitelijakoti Lallukka.Töölössä asuu yli 14 000 asukasta, ja siellä sijaitsee useita oppilaitoksia mm. Etu-Töölön lukio, Hanken, Ravintolakoulu Perho, Sibelius-Akatemia ja Taivallahden peruskoulu. Päiväkotejakin löytyy useita, yksi niistä on Töölön Monstessori-päiväkoti. Raitiovaunut 2 ja 8 kulkevat Etu-Töölön läpi, kuten myös monet linja-autot. Kaupunginosalle ominaista on myös hyvät kevyen liikenteen väylät. 


Etu-Töölö lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (46 %) Vuokra-asunnot (50 %) Muu asuminen (4 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (100 %) Pientaloasunnot (0 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (21 %) Lapsettomat nuoret parit (9 %) Lapsiperheet (12 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (24 %)

Väestö

Asukasluku 17868
Keski-ikä 40 vuotta
Keskitulo 4374 €/kk
Talouksien keskikoko 1,79 hlö
Asuntojen keskikoko 66,3 m²
Asuntojen keskineliöhinta 7087 €/m²

Asuntoja: 11 698 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Etu-Töölö kartalla

Tervetuloa asumaan Etu-Töölöön!

Kiinnostuitko asumisesta Etu-Töölössä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Etu-Töölössä.

Kiinnostuitko asumisesta Etu-Töölössä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä