Etelä-Haaga, Helsinki

Postinumerot: 00320

Etelä-Haaga on puistomainen asuinalue keskeisellä sijainnilla

Etelä-Haagaa luonnehtivat puistomaisuus, pienkerrostalot sekä kotoisa, omaleimainen tunnelma. Kadut ovat melko kapeita ja miellyttävästi mutkittelevia. Joitain 1900-luvun alun huvilayhdyskunnan aikaisia rakennuksiakin on vielä jäljellä. Rivitaloalueet sijaitsevat Etelä-Haagan pohjoisosassa, missä alue rajoittuu lähes luonnontilassa olevaan viheralueeseen.

Tervetuloa Etelä-Haagaan!

Etelä-Haaga on Haagan kaupunginosaan kuuluva osa-alue Länsi-Helsingissä. Alue on hyvässä, rauhallisessa maineessa ja sopii monenlaisille ihmisille. Hyvät liikenneyhteydet nostavat alueen arvoa erityisesti nuorten silmissä. Huopalahden asemalta junalla pääsee keskustaan nopeimmillaan alle kymmenessä minuutissa. Upeaan luontoon voi törmätä esimerkiksi Alppiruusupuistossa, jossa sadat alppiruusut kukkivat tyypillisesti kesäkuussa. Puistossa ja sen lähistöllä on mainioita lenkkeilyyn ja kävelyyn soveltuvia ulkoilureittejä. Lähistöllä sijaitsee myös keskuspuisto monipuolisine tarjontoineen. Etelä-Haagan lähialueita ovat Pohjois-Haaga, Pikku-Huopalahti, Munkkivuori, Lassila ja Vanha Ruskeasuo. Etelä-Haagassa on hyvät peruspalvelut mm. lähikauppoja, kirjasto, ruokapaikkoja ja hyvämaineisia kouluja ala-asteesta korkeakouluihin.


Etelä-Haaga lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (47 %) Vuokra-asunnot (50 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (97 %) Pientaloasunnot (3 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (28 %) Lapsettomat nuoret parit (8 %) Lapsiperheet (11 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (20 %)

Väestö

Asukasluku 9726
Keski-ikä 40 vuotta
Keskitulo 2971 €/kk
Talouksien keskikoko 1,62 hlö
Asuntojen keskikoko 49,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 4901 €/m²

Asuntoja: 6 440 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Etelä-Haaga kartalla

Tervetuloa asumaan Etelä-Haagaan!

Kiinnostuitko asumisesta Etelä-Haagassa?

Kiinnostuitko asumisesta Etelä-Haagassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä