Alppikylä, Helsinki

Postinumerot: 00770

Alppikylä on raikas ja uudishenkinen asuinalue

Alppikylä on uusi asuinalue Suurmetsän kaupunginosassa. Alue muodostuu monenlaisista asuinrakennuksista – erityisesti yhden tai kahden asunnon kaupunkipientaloista. Alppikylässä yhteisöllisyys ja viihtyisä ympäristö ovat tärkeässä asemassa. Värikkäät, kiviset talot miellyttävät silmää. Puisto- ja lähivirkistysalueita löytyy alueelta noin 15 hehtaaria. Liikenteen metelistä ei tarvitse kärsiä, sillä Lahdenväylän ja asuinalueen väliin sijoittuu melueste.

Tervetuloa Alppikylään!

Alppikylään on rakenteilla paljon uusia katuja ja kaupunkipuistoja. Päiväkoti tulee valmistumaan vuonna 2017. Muut peruspalvelut löytyvät alle kilometrin päästä Jakomäestä. Siellä sijaitsevat ala- ja yläkoulut, päiväkoteja, uimahalli, terveysasema ja apteekki, kirjasto, kauppoja, liikuntapuisto ja ruokapaikkoja.


Alppikylä lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (26 %) Vuokra-asunnot (72 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (93 %) Pientaloasunnot (7 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (10 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (22 %) Aikuiset (35+ vuotta) (37 %) Eläkeläiset (27 %)

Väestö

Asukasluku 6638
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 2585 €/kk
Talouksien keskikoko 2,00 hlö
Asuntojen keskikoko 63,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2278 €/m²

Asuntoja: 3 624 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Alppikylä kartalla

Tervetuloa asumaan Alppikylään!

Kiinnostuitko asumisesta Alppikylässä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Alppikylässä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Alppikylässä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä