Jakomäki, Helsinki

Postinumerot: 00770

Jakomäen uniikki luonto yllättää

Jakomäki sijaitsee Koillis-Helsingissä lähellä Vantaan rajaa. 1960-luvulla valmistunut lähiö on osa Suurmetsän kaupunginosaa. Jakomäki tunnetaan parhaiten kerrostaloalueena, mutta sieltä löytyy myös rivi-, omakoti- ja paritaloja. Metsäisen alueen luontokohteista vaikuttavin lienee Slåttmossenin suoalue luontopolkuineen. Jakomäessä on tehty lukuisia korjauksia viimeisen kymmenen vuoden aikana, julkisivut ovat saaneet uutta ilmettä, uusia taloja on rakennettu ja huoneistoissa on tehty perusteellisia kunnostuksia.

Tervetuloa Jakomäkeen!

Jakomäestä on hyvät bussiyhteydet Vantaalle ja muualle Helsinkiin. Matka-aika keskustaan on keskimäärin vajaat neljäkymmentä minuuttia. Alueella on useita päiväkoteja, peruskoulu, nuorisotalo, terveysasema ja palvelutalo. Ostoskeskus ja kirjasto löytyvät kirkon läheltä. Liikuntamahdollisuuksia löytyy muun muassa uimahallista ja sen yhteydessä toimivasta kuntosalista. Jakomäki kuuluu Suurmetsän kaupunginosaan, jonka muita osa-alueita ovat Heikinlaakso, Tattarisuo, Alppikylä ja Puistola. Laajemmat palvelut löytyvät lähimpänä Malmilta, jonne pääsee bussilla parissa kymmenessä minuutissa. Slåttmossenin suo sijaitsee Porvoon moottoritien tuntumassa, mutta liikenne ei pääse häiritsemään luonnonrauhaa. Noin 30 hehtaarin kokoinen suo sijaitsee osittain Vantaan puolella. Polkua ja pitkospuita pitkin voi kokea erilaisia luonnonalueita ja bongailla harvinaisia kasveja.


Jakomäki lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (26 %) Vuokra-asunnot (72 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (93 %) Pientaloasunnot (7 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (10 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (22 %) Aikuiset (35+ vuotta) (37 %) Eläkeläiset (27 %)

Väestö

Asukasluku 6638
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 2585 €/kk
Talouksien keskikoko 2,00 hlö
Asuntojen keskikoko 63,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2278 €/m²

Asuntoja: 3 624 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Jakomäki kartalla

Tervetuloa asumaan Jakomäkeen!

Kiinnostuitko asumisesta Jakomäessä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Jakomäessä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Jakomäessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä