Kiinteistömaailman Tarjouskauppa ®

Kiinteistömaailman Tarjouskauppa® on vakiintunut kauppatapa, jossa tarjoukset tehdään lähtöhinnasta ylöspäin. Näin asuntosi hinnaksi muodostuu sen todellinen markkinahinta. Myyjän ei tarvitse arvailla, olisiko asunnosta saanut enemmän eikä ostajan, tuliko tarjottua liikaa tai liian vähän.

Kun Kiinteistömaailman Tarjouskauppa®-kohteen myynti alkaa, kiinnostuneet ostajaehdokkaat voivat ilmoittautua kohteen seuraajiksi. Näin he saavat automaattisesti tiedon sähköpostiinsa aina, kun kohteeseen tulee uusia tarjouksia. Kohteen Tarjouskauppa-sivulla näkyy, kuinka monta ihmistä seuraa kohteen myyntiä.

Aluksi välittäjämme arvioi asunnon toteutuvan kauppahinnan. Sitten välittäjä ja myyjä sopivat yhdessä hinnan, jota tavoitellaan. Sen jälkeen päätetään lähtöhinta, joka tulee näkymään asunnon markkinoinnissa ja josta ostajat voivat tehdä tarjouksia ylöspäin. Lähtöhinnan on oltava houkutteleva, mutta asiallinen.

Välittäjä ottaa tarjoukset vastaan ja varmistaa, että niihin kirjataan hinta, maksuehdot, vapautumisaika ja kaupan muut ehdot. Välittäjä esittelee myyjälle viipymättä ostajaehdokkaiden tekemät kirjalliset tarjoukset.

Ostajaehdokkaiden tekemät tarjoukset ovat kaikkien nähtävillä verkossa. Tarjouksen tehneet ja kohteen seuraajat saavat tiedon automaattisesti aina, kun kohteeseen tulee uusi tarjous. Näin heidän ei tarvitse arvailla, onko asunnosta tehty muita tarjouksia ja miten korkeita ne ovat olleet.

Saadessaan tarjouksen myyjällä on kaksi vaihtoehtoa: hylätä se ja odottaa muita tarjouksia tai hyväksyä se. Myyjä voi hyväksyä tarjouksen aikaisintaan sen oltua voimassa 44 tuntia. Hylätyt tarjoukset näkyvät asunnon Tarjouskauppa-sivulla harmaina.

Kun asunnosta tarjottu hinta ja muut kaupan eh­dot miellyttävät myyjää, hän hyväksyy tarjouksen. Asunnon myyntiä seuranneet tai tarjouksia tehneet saavat tiedon hyväksytystä tarjouksesta. Välittäjä järjestää kaupantekotilaisuuden ja asunto saa uuden onnellisen omistajan. Tarjouskauppa-tavalla myyneistä 70 prosenttia piti kauppatapaa hyvänä tai erittäin hyvänä.

                  

 


Kiinteistömaailman Tarjouskauppa

Lisätietoja

Asiakkaamme kertovat»

Myyjän ja ostajan edut»

Usein kysyttyä Tarjouskaupasta»