Sukupolvelta sukupolvelle - asuntovarallisuuden hyödyntäminen suunnittelussa

Kotitaloudet ovat vauraampia kuin koskaan. Siksi varallisuuden siirtämiseen ja suojaamiseen liittyvät kysymykset ovat yhä tärkeämpiä. Eliniän pidentyminen vaikuttaa siihen, että eläkeaikaan varautumisen merkitys kasvaa - ja vastuu varautumisesta on enenevässä määrin meillä itsellämme. 

Suomalaisilla on perinteisesti iso osa kokonaisvarallisuudesta kiinni omassa asunnossa, samoin kuin sijoitusasunnoissa ja vapaa-ajankiinteistöissä. Tiedätkö sinä kokonaisvarallisuutesi arvon ja millaisen osan asunto siitä muodostaa? Kiinnostaako sinua testata, riittääkö varallisuutesi nykyisellään tavoitteisiisi vai onko syytä ryhtyä toimeen? Mikä rooli asunnolla on sinulle itsellesi vai oletko siirtämässä sitä jälkipolville? Onko sinulla tarve saada tulovirtaa asunnosta ja jos olet myymässä sitä,
onko tarve laittaa sitä myyntikuntoon?
 
Varallisuuden siirtämisen keinovalikoima on moninainen ja toimenpiteet on viisasta punnita yhdessä lähipiirin kanssa. Taloustunnin katsaus kattaa varallisuutesi suojaamisen ja siirtämisen keinot asuntovarallisuus huomioiden - unohtamatta verotuksellisia ja juridisia näkökohtia.

Katso Danske Bankin varallisuudenhoidon johtaja Susanna Miekk-ojan sekä Kiinteistömaailma Espoonlahden yrittäjä Hannu Salon lyhyt johdanto teemaan.

 

Katso koko Danske Bankin taloustunti

30.05.2017 Kiinteistömaailma

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjäme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Uusimmat aiheesta

Kuolinpesän asunnon myyntiMitä tulisi tietää asuntokaupan lainsäädännöstä?Kuka päättää kuolinpesän myynnistä?Miten löydän loistovälittäjän?

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.