Toteutuneet asuntokaupat ja asuntojen hinnat

Oikein arvioitu asunnon myyntihinta vaikuttaa suoraan myyntiaikaan. Siksi on tärkeää, että asunnon arvo tulee arvioiduksi heti oikein! Kun arvioimme asunnon myyntihintaa, otamme huomioon:

Sijainti
Tällä hetkellä yleisesti arvostetaan palveluiden läheisyyttä ja hyviä julkisen liikenteen yhteyksiä. Kävelyetäisyys palveluihin nostaa asunnon arvoa. Tiedämme eri alueiden palvelut ja vetovoiman.

Onko muita samankaltaisia asuntoja samalla alueella?
Hinta-arvion on oltava kohdallaan, kun tarjolla on useampi samankaltainen kohde samalla alueella.

Asunnon kunto
Suurta remonttia vaativat asunnot ovat tietysti halvempia. Käsistään kätevät taas voivat haluta nimenomaan asunnon, josta tehdä itsensä näköinen.

Asunnon ominaisuudet
Sinä toivot asunnoltasi eri asioita kuin joku muu – toiveet asumiselle ovat hyvin yksilöllisiä. Me tiedämme niin yleiset trendit asumisessa kuin sen, mitä eri asioita eri ihmiset arvostavat.

Missä kerroksessa asunto on ja millaiset ovat näkymät ikkunoista
Merinäköala on erittäin haluttu ja nostaa hintaa. Maatasossa taas on mahdollisuus omaan pihaan.

Pohjaratkaisu ja miten tila on hyödynnetty
Kätevästi hyödynnetyt neliöt lisäävät selkeästi kiinnostusta asuntoa kohtaan.

Onko taloyhtiössä tehty tärkeät remontit ja onko uusia tulossa?
Jos isot remontit, kuten esimerkiksi putkiremontti, on tehty, se on yleensä asunnon hintaa nostava tekijä.

Taloyhtiön taloudellinen tila
Vakavaraisessa taloyhtiössä vastike on kohtuullinen ja yllättäviä menoeriä ei tule.

Tässä vain osa asioista, jotka otamme asunnon hinnan arvioinnissa huomioon!

 

Toteutuneet asuntokaupat - meiltä saat faktat!

Välittäjiemme tekemät hinta-arviot ovat markkinoiden perustelluimmat, sillä käytössämme ovat laajimmat mahdolliset tilastot. Välittäjä voi näyttää asuntojen toteutuneet myyntihinnat halutessa katuosoitteen tarkkuudella. Kotikäynnillä pääset katsomaan tätä markkinatietoa välittäjän kanssa yhdellä silmäyksellä.

Useaa eri lähdettä hyödyntävä tietopankki auttaa määrittelemään asunnon arvon luotettavasti. Kun välittäjä saa Kotikäynnillä kattavan kuvan asuntosi erityispiirteistä, pystyy hän antamaan perustellun hinta-arvion asunnostasi ja näkemyksen järkevimmästä pyyntihinnasta markkinoinnin aloittamiseen. Meidän asiakkaamme voi hyväksyä luottavaisin mielin pyyntihinnan tietäen, että kaikki kivet on käännetty. Sovi siis Kotikäynti valitsemasi Kiinteistömaailman välittäjän kanssa jo tänään.

Kiinnostaako sinua, mitkä ovat kauppahinnat juuri sinun alueellasi ja paljonko voisit saada asunnostasi? Hyödynnä hintalaskuriamme ja katso asuntojen hinnat.

Haluatko maksuttoman, asiantuntijan perustellun asunnon hinta-arvion esimerkiksi katuosoitteen tarkkuudella? Kutsu meidät Kotikäynnille.

Asuntojen myyntikehitys 2016

Kevään 2016 Kiinteistönvälittäjäbarometrin mukaan asuntokauppa näyttää piristyvän. Yli 60 prosenttia kiinteistönvälittäjistä uskoo erityisesti yksiöiden ja kaksioiden, mutta myös muiden kohteiden kauppamäärien kasvavan seuraavien kuuden kuukauden aikana. Osa välittäjistä uskoo myös kauppamäärien kasvua muunkin tyyppisissä asunnoissa. Barometriin vastasi maaliskuussa 2016 yhteensä 486 asuntokaupan ammattilaista.  

Erot Uudenmaan ja muun Suomen osalta ovat yllättävän pienet. Yksi odotettavista muutoksista liittyy omakotitalojen hintaan: hinnanlaskua odottavien välittäjien määrä on tutkimuksessa huomattavasti pienentynyt.

Katso miten voimme auttaa sinua, kun asunnon myynti on ajankohtaista.

Asuntojen toteutuneet myyntihinnat paikkakunnittain 2011-14

Asuntojen myyntihinnoissa tapahtuu eriytymistä asunnon kunnon mukaan: mitä remontoitavampi asunto on, sitä todennäköisemmin hintakehitys on laskeva. Tekemämme vertailun mukaan asuntokaupassa vakiintunut jako hyvä-, tyydyttävä- ja huonokuntoisiin asuntoihin näyttää jakaantuneen kahtia: tyydyttävä- ja huonokuntoisten asuntojen välillä ei ole merkittävää hintaeroa. Kaupunkikohtainen vertailu osoittaa, että joillakin paikkakunnilla ne ovat neliöhinnaltaan lähes identtiset.

Valitse alla olevasta valikosta haluamasi alue, jonka hintakehitystä haluat tarkastella. Kuvaajassa esitetään 3 huoneen asuntojen toteutuneet myyntihinnat vuosilta 2011 - 2014 asunnon kunnon mukaan.

Lisätietoja löydät Kiinteistömaailman kevään 2015 Kiinteistönvälittäjäbarometrista.

 

Asuntojen hintakehitys Suomessa

 

 

 

 

 

 

 

Harkitsetko kodinvaihtoa? Kutsu meidät Kotikäynnille - saat perustellun hinta-arvion asunnostasi sekä rutkasti hyödyllistä tietoa kodinvaihtoon liittyen.

03.10.2019 Kiinteistömaailma

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjäme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.