Järjestä kotisi myyntikuntoon

Käytännön vinkkejä asunnon myyjille

Kun laitat kotisi myyntiin, valmistele se mahdollisimman houkuttelevaksi ostajaa varten. Välittäjä tekee kaikkensa saadakseen kotisi myytyä, mutta hänkään ei voi taikoa nuhjuisesta asunnosta ostajan unelmaa, joten joudut näkemään vähän vaivaa, mutta se kyllä palkitaan. Tässä muutama vinkki, joiden avulla olet jo lähempänä asuntokauppoja.

Tee kunnon siivous
Siivoaminen on paras ja edullisin sisustusvinkkini; kukaan ei voi vastustaa puhdasta kotia! Pese sauna, pyyhi jalkalistat, pesetä matot. Tee nyt kaikki se, mitä olet suunnitellut mutta et ole saanut aikaiseksi. Ostajaehdokkaat katsovat myös keittiönkaappeihisi, joten siistinä ne voivat olla iso plussa kodin myynnissä. Jos urakka tuntuu kovalta, harkitse siivoojan käyttämistä.

Selkeytä tilat ja vähennä kalusteita 
Pienikin asunto voi olla avara, jos siellä on sopivan vähän tavaraa. Jos kodissasi on ahdasta, vie ylimääräisiä huonekaluja pois. Tyhjennä kotisi myös rikkinäisistä ja huonokuntoisista kalusteista. Anna olohuoneen olla olohuone, ja vie vanha kuntopyörä varastoon. Jos kodissasi on useita sekalaisia makuuhuoneita vailla erityistä käyttötarkoitusta, tee yhdestä selkeästi työhuone, toisesta viihtyisä vierashuone.

Karsi tavaraa ja hävitä kasat
Vie kaikki ylimääräinen tavara pois. Kerää pois lehtipinot, purkit keittiön tasoilta ja enimmät pesuainepullot kylpyhuoneesta. Keittiön tasolle voit jättää kahvinkeittimen ja tuoreita yrtittejä tai kauniin pippurimyllyn. Vaihda vessaan ja kylpyhuoneeseen siistit ja puhtaat pyyhkeet. Lastenhuone saa näyttää lastenhuoneelta, mutta vähennä leluja, piirustuksia ja värien sekamelskaa. Tyhjennä eteisestä kengät ja naulakosta takit - kauniin huivin tai laukun voit jättää esille. Laita lemmikkien ruokakupit ja pedit piiloon. Kerää valokuvat ja muut henkilökohtaiset tavarasi esiltä; ostajaehdokkaan pitää voida kuvitella itsensä uuteen kotiin.

Tuo valoa ja tunnelmaa
Kiinnitä huomiota valaistukseen. Vaihda palaneet lamput toimiviin ja huolehdi, että tilassa on kattovalon lisäksi vähintään yksi lattia- tai pöytävalaisin. Valoa tarvitaan varsinkin silloin, jos luonnonvaloa on vähän ja esittelyjä on ilta-aikaan. Valoisuus ja raikkaus miellyttää yleensä kaikkia, joten vaihda tummat ja raskaat tai rauhattoman kuviolliset verhot yksivärisiin vaaleisiin. Petaa sängyt ja huolehdi, että sängynpeitteet ja torkkupeitot ovat siistit. Voit jättää esille muutamia kodin tyyliin sopivia koriste-esineitä ja sisustustyynyjä. Viherkasvit tuovat elävyyttä ja sopivat jokaiseen kotiin.

Muista piha ja parveke
Ostaja näkee ensimmäisenä pihan ja sisäänkäynnin. Talvella kolaa piha ja kesällä aja nurmikko. Kerää pulkat ja harrastusvälineet varastoon tai sivummalle. Tee sisäänkäynnistä kutsuva vuodenaikaan sopivilla ruukkukukilla tai kynttilälyhdyillä. Siivoa parveke ja tuo sinne sopivankokoinen pöytäryhmä tai lepotuoli.

Halutessasi viimeistelen kotisi ennen kuvauksia, tai mikäli haluat apua stailauksessa jo aiemmin, autan mielelläni!

Yhteistyöterveisin,

Minttu Vartiainen
www.sisustuksia.fi

25.09.2019

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.