Ystävänpäivänä välitetään

”Mikä on yksi suurimpia etuoikeuksia elämässä? Minulle se on vahva parisuhde ja aivan älyn mielekäs työ, mitä saamme yhdessä Päivi Salon kanssa tehdä.”
 
Näin Kiinteistömaailmayrittäjä Hannu Salo kirjoitti äskettäin LinkedInissä itselleen tärkeistä asioista. Ystävänpäivänä yrittäjäpariskunta puhuu välittämisestä – sekä pariskuntana että työn kannalta.

- Yrittäjinä ja pariskuntana me täydennämme ja kunnioitamme toisiamme. Ja ennen kaikkea välitämme toisistamme, kuten välittäjille sopii. Selkeät roolit ja työnjako auttavat niin työssä kuin perhe-elämässä. Meillä on luontainen työnjako, Hannu hoitaa myynnin johtamisen ja Päivi vastaa markkinoinnista. Yli 30 ystävänpäivää olemme avioliittomme aikana ehtineet viettää ja vastuita työstää, Salot kertovat hymyssä suin.

 

Päivi ja Hannu Salo ovat olleet kohta 10 vuotta yrittäjinä Espoon Kodit Oy:ssä, jolla on asuntomyymälät Kirkkonummella, Espoonlahdessa, Etu-Töölössä ja Konalassa. 25-vuotiaan yrityksen tiimiin kuuluu 30 kiinteistönvälityksen huippuammattilaista. Hannu Salon aikaisempi 20-vuotinen työura IT-alalla on opettanut keskeisen periaatteen ylivertaisesta laadusta.

 

- Me asioimme ihmisten suurimmalla omaisuuserällä ja se on meille ehdoton vastuutehtävä. Siksi jokaisen joukkueen jäsenen pitää osata asiansa ja sitoutua etsimään asiakkaan parasta. Olen kiitollinen ja ylpeä tiimistämme, jolla on yhteensä 250 vuotta alan kokemusta, Hannu Salo laskee.

 

Mihin välittäjää tarvitaan?

Perheasunnoille on valtava buumi, koronan alettua kysyntää on enemmän kuin myytävää riittää. Hannu Salon mukaan kauppa käy nyt käsittämättömän kuumana verrattuna muuhun talouteen, joten H-hetki ei välttämättä kestä pitkään.

 

Jos asunnot käyvät hyvin kaupaksi, mihin tarvitaan ammattimaista välittäjää? Eikö asunnon voi myydä itse?

 

- Toki voi. Hampaatkin voi paikata itse tai tehdä kylpyhuoneremontin, mutta asiantuntija alalla kuin alalla maksaa palkkansa nopeasti. Myyjälle takuulla merkityksellinen asia on parempi myyntihinta. Joku voi ajatella säästävänsä välityspalkkion verran, mutta välittäjän tuoma hyöty kauppahinnassa voi olla välittäjän palkkioon verrattuna kaksin- tai kolminkertainen. Esimerkiksi Tarjouskaupan maltillinen alkuhinta houkuttelee paljon kiinnostuneita ja lopputulos nousee kilpailevien tarjousten ansiota usein yli odotusten eli ajatellun perinteisen kauppatavan pyyntihinnan yli.

 

Toisena seikkana Hannu Salo vertaa asuntokauppaa arvotavaroiden huutokauppaan.

 

- Yleensä on hyvä syy, kun joku tavara viedään myyntiin tunnettuun huutokauppahuoneeseen eikä omalle kirpputoripöydälle. Se myydään parhaaseen hintaan siellä, mistä löytyy eniten oikeaa kohderyhmää samasta paikasta. Kun asunto annetaan tunnetulle välittäjälle myyntiin, hänellä on jo mahdollisia ostajia valmiina verkostoissaan. Meillä on lähes jokaiselle perheasunnolle parhaillaan kymmeniä kodinetsijöitä, joille lähtee heti uudesta kohteesta tieto.

 

- Kolmas asia on myyjän ja varsinkin ostajan turvallisuus. Kun asunnon hankkii suoraan myyjältä, tällä ei ole tiedonantovelvollisuutta eikä selonottovelvollisuutta, jotka sitovat meitä välitysliikkeitä. Jos vaikkapa talon energiakulut ovat tavallista isommat, meidän pitää ammattilaisina osata selvittää, mistä se johtuu. Itse talon myyvä voi sellaisen unohtaa kertoa eikä ostaja saa välttämättä saa siitä reklamoidessaan vahingonkorvausta. Asiakas saa siis tavallaan todella merkittävän ”vastuuvakuutuksen”, kun palkkaa kokeneen ammattilaisen luotettavasta välitysliikkeestä.

 

Ostajia Länsiväylän molemmista päistä

 

Hyvä välittäjä on Salojen mukaan luottoneuvonantaja, joka ei tyrkytä eikä painosta vaan kunnioittaa asiakkaan päätöstä. Miten välittäjä kannattaa itselleen valita?

 

- Paitsi välitysliikkeellä, suuri merkitys on myös yksittäisellä välittäjällä ja hänen osaamisellaan. Jos vaikkapa myydään omakotitaloa viisi kilometriä Kirkkonummen keskustasta, on tärkeää, että välittäjällä on pitkä kokemus sekä omakotitaloista että Kirkkonummen eri alueista – ja tietysti alalla tärkeä LKV-pätevyys.

 

Hannu Salo rohkaisee ottamaan ajoissa yhteyttä luotettavaan välitysyritykseen, sillä se ei vielä sido mihinkään.

 

- Kutsu alan ammattilainen ja alueen tuntija kotikäynnille. Saat joka tapauksessa kullanarvoisia neuvoja ja voit sitten päättää milloin ja kuinka juuri sinun asiassasi on viisainta edetä.

 

- Kannattaa myös muistaa, että kotisi ostajat eivät aina tule naapurustosta. Olemme huomanneet, että kun Kirkkonummella on perheasunto myynnissä, verkostomme ansiosta kolmasosa kävijöistä on paikallisia, kolmasosa Espoosta ja kolmasosa Helsingistä, Hannu Salo muistuttaa.

 

teksti: Heikki Paatelma
Julkaistu Kirkkonummen Sanomissa 14.2.2021

18.02.2021

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.