Vuokrattavat asunnotHelsinkiKatajanokka
53,9 / 53,92h, minikeittiö, wc

Kruunuvuorenkatu 9, Katajanokka, Helsinki

1 080,00 €/kkVuokra
3 240,00 €Vuokravakuus
53.9Kruunuvuorenkatu 9, Katajanokka, Helsinki
Julkisivu
Julkisivu
Ilmakuva
Ilmakuva
Liiketila huone 1
Liiketila huone 1
Liiketila huone 1
Liiketila huone 1
Keittiö
Keittiö
Näkymä huoneesta 2
Näkymä huoneesta 2
Kylpyhuone/Wc
Kylpyhuone/Wc
Näkymä takapihalle
Näkymä takapihalle
Takaovi
Takaovi
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Julkisivu
Julkisivu
Ilmakuva
Ilmakuva
Liiketila huone 1
Liiketila huone 1
Liiketila huone 1
Liiketila huone 1
Keittiö
Keittiö
Näkymä huoneesta 2
Näkymä huoneesta 2
Kylpyhuone/Wc
Kylpyhuone/Wc
Näkymä takapihalle
Näkymä takapihalle
Takaovi
Takaovi
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Ilmakuva
Vuokravälittäjä, LVV, VuT, sisustussuunnittelija Tanja Österman

Tanja Österman

Vuokravälittäjä, LVV, VuT, sisustussuunnittelija

tanja.osterman@kiinteistomaailma.fi

puh. 040 567 9660

    Seuraava liiketilan esittely 24.7 klo.18-18.30 Ilmoittauduthan näytölle! Tervetuloa! Liikekiinteistö vuokrattavissa Katajanokalla. Valoisassa läpitalon liikehuoneistossa on 2 huonetta ja avokeittiö. Wc tilassa myös suihku. Tervetuloa tutustumaan vuonna 1902 rakennettuun varhaisjugendia edustavaan pinkin unelmatalon tilavaan ja ainutlaatuiseen liikehuoneistoon. Soveltuu erinomaisesti myymälä tai toimistokäyttöön (Ei sovellu kahvila tai ravintola käyttöön). Liiketilaan sisäänkäynti suoraan kadulta ja myös takaovi. Asunto-osakeyhtiö Louhi on hyvämaineinen yhtiö, jonka kattavasti peruskorjattu, komea talo seisoo vankasti omalla tontillaan. Putkiremontti on tehty vuonna 2004 ja julkisivut kunnostettu vuonna 2008. Vesikatto uusittiin 2001. Sijainti vanhan Katajanokan alkupäässä, muutamien korttelien päässä mereltä ja lyhyen kävelymatkan päässä ydinkeskustasta on mitä parhain. Katajanokan ala-aste ja alueen päiväkodit ovat kivenheiton päässä. Tien toisella puolella sijaitsee Jungmannin urbaani palvelukortteli, josta löytyy mm. useampia ravintoloita, Alepa, sekä muun muassa Oy Alkoholiliike Ab:n myymälä. Hetkessä kävelet myös Kanavarannan ravintoloihin ja kahviloihin. Tervetuloa ihastumaan paikan päälle tähän upeaan liikehuoneistoon! Tila heti vapaa! Ei tupakointia, vuokralainen ottaa toiminnalleen vastuuvakuutuksen, 3 kk vakuus. Ilmoittauduthan esittelyyn!

    Sovi esittely

    Seuraava esittelyaika ei ole vielä sovittu.
    Ota yhteyttä ja sovi henkilökohtainen esittely!

    Myymälä

    Kiinteistömaailma Vuokravälitys pääkaupunkiseutu(Clio Domus Oy)Mechelininkatu 3 a LT 2, 00100 Helsinki044 766 4440
    Lue lisää

    Asunnon tiedot

    Kohdenumero1367556
    TalotyyppiLiikehuoneisto
    SijaintiKruunuvuorenkatu 9, 00160 Helsinki
    KaupunginosaKatajanokka
    Huoneluku2h, minikeittiö, wc
    Asuinpinta-ala53.9 m², isännöitsijätodistuksen mukaan
    Kokonaispinta-ala53.9 m²
    Kerros1/5
    HissiKyllä
    Näkymät asunnostaKadulle
    EnergiatehokkuusluokkaF2018
    Huoneiston kuntoHyvä
    VuokrattuKyllä
    Vapautuminen1.6.2024

    Varustus

    KeittiöAvokeittiö, jääkaappi, astianpesukone, keraaminen liesi, kaapistot, liesituuletin/ aktiivihiilisuodatin
    SaniteettitilatSuihku, peilit, kiinteät valaisimet, kylpyhuonekaapisto
    TelevisioliitäntäKaapeli-TV liittymä

    Tilat, materiaalit ja varustus

    Keittiön lattiaLaatta
    Keittiön seinätMaalattu
    Kylpyhuoneen lattiaLaatta
    Kylpyhuoneen seinätLaatta
    Olohuoneen lattiaLaatta
    Olohuoneen seinätMaalattu

    Sijainti kartalla

    Hinta- ja asumiskustannukset

    Vuokra1 080,00 €
    Vuokravakuus3 240,00 €
    Rahoitusvastike0,00 €/kk
    Vesimaksu17 €/hlö/kk

    Taloyhtiö

    Taloyhtiön nimiAsunto-osakeyhtiö Louhi
    TalotyyppiLiikehuoneisto
    Tontin pinta-ala1385 m²
    Tontin omistusOma
    Rakennusvuosi1902
    RakennusmateriaaliTiili
    LämmitysjärjestelmäKaukolämpö
    KattotyyppiHarjakatto
    KatePelti
    Kiinteistön hoidosta vastaaHuoltoyhtiö
    Taloyhtiössä onHissi (C- ja F-porras), kellarikomero (sisäpihalla pihatasossa), sauna+takkahuone (F-rapussa), pyöräkellari/vaunuvarasto (sisäpihalla), kaapeli-TV
    Rakennukseen tehdyt korjaukset2023 Ullakkoasuntojen huoneisto- ja kattoikkunoiden uusiminen, vesikatoilla räystäskourujen, syöksytorvien ja terassien saattolämmityksien uusiminen, Tuuletusparvekkeiden (6 kpl) peruskorjaus. 2021 Pumppaamo, pohjavesipumpun uusiminen 2020 Ullakkohuoneistojen kuntoarvio, ilmanvaihtokanavien nuohous ja ilmavirtojen säätö, sisäpihalle johtavan portin uusinta. 2019 Huoneistojen ja porrashuoneiden D ja E rakennekorjaukset, autotallisiiven rappauskorjaus. 2018 C-rapun sisääntuloaulan lattian entisöintikorjaus. Liiketilojen kunnostus. 2018-2016 Perustusten vahvistamistyö. 2016 Nuohoukset. 2014 C- ja D-porrashuoneen maalauksen ja kunnostuksen suunnittelut. Kaukolämpökeskuksen uusinta. 2012 Ullakkoterassien vuotojen korjaus. 2012 Katujulkisivun ikkunoiden uusiminen alkuperäisen näköiseksi. 2011 A-portaan pihan puolen katos. Alaovien lämmöneristyskorjaukset. 2008 Julkisivut. 2004 Putkiremontti. B-porrashuoneen katon maalaus. Pihaovet. 2001 Sähkökeskus, puhelin- ja antennikaapelointi uusittu. Osakasrahoitteinen hissi F-portaaseen. Ullakkoasuntojen 5 kpl rakentaminen. Vesikatot uusittu. Julkisivurappaukset uusittu.
    Tiedossa olevat korjauksetKunnossapitotarpeet seuraavalle kahdelle vuodelle: 2024 Liikehuoneiston LH 1-5 kunnostus toimistotilaksi, vesikatoilla räystäskourujen, syöksytorvien ja terassien saatto-lämmityksien uusiminen, tuuletusparvekkeiden (6 kpl) peruskorjaus. 2025 Kuntoarvion teko, ullakkoasuntojen lämmönjakokeskuksen sekä patteri- ja linjansäätöventtiilien uusiminen sekä tasapainotus, ullakkoparvekkeiden ulkopintojen huoltomaalaus. 2026 A-rapun edustan seinäpinnat ja muuri sekä autotallien seinäkorjaukset, lukituksen uusinta. 2026 jälkeen korjaukset kuntoarvion suositusten mukaisesti.
    Ostajalle aiheutuvat kustannuksetYhtiöllä on yhteensä 290 000€ limiittitilit ullakkohuoneistojen ikkunoiden uusimista, yleisten tilojen parvekkeiden peruskorjausta ja taloyhtiön liiketilan remontontia sekä huoneistojen C15-C16 vesivahinkokorjausta varten. Em. limiitit jyvitetään osakekohtaisiksi velkaosuuksiksi hankkeiden valmistuttua.
    MuutaHallituksella valtuudet periä/jättää perimättä tarvittaessa enintään kolmen kuukauden suuruinen ylimääräinen hoitovastike talousarvioon sisältyvien vastikkeiden lisäksi taloudellisen aseman niin edellyttäessä. Hallitus käynnistänyt tupakointikiellon hakemisen huoneistolle A2. 17.8.2023 pidettiin ylimääräinen yhtiökokous koskien taloyhtiön katutasossa olevan liikehuoneiston ravintolatoimintaa ja vuokralaisen liiketoiminnan jatkamisesta/lopettamisesta. Vuokralainen on sittemmin päättänyt irtisanoa vuokrasopimuksen ja pyytänyt vahingonkorvauksia. Hallituksen näkemyksen mukaan Isännöinti Luotsi Oy on korvausvelvollinen kaikista tämän liiketilan vuokraamiseen liittyvistä vahingoista johtuen isännöitsijän virheestä tarkastaa vuokrattavan liiketilan rakennuslupa. Vuokratussa liiketilassa ei ole ollut voimassa olevaa rakennuslupaa vuokrata tilaa ravintolaksi. Taloyhtiö neuvottelee vahingonkorvauksista sekä vuokralaisen että Luotsin suuntaan. Yhtiökokoukselle 2024 esitetään, ettei vastuuvapautta myönnetä isännöitsijälle kun korvausasia on kesken. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa 4.12.2023 päätettiin, että kyseinen liiketila remontoidaan kevyesti toimistokäyttöön/vastaavaan käyttöön. Remontti kustannetaan otettavalla 140 000 € lainalla enintään 10 vuoden maksuajalla. Kokouksessa päätettiin uusia syöksytorvien, räystäskourujen sekä terassien saattolämmitys. Näiden uusinta kustannetaan samalla 140 000 € lainalla. Varsinainen yhtiökokous 22.5.2024 päätti, että isännöinnille ei myönnetä vastuuvapautta, koska em. ravintolatilan vahingonkorvausasia on kesken.
    Huoneistot yhteensä29 kpl
    Asuinhuoneistojen kokonaispinta-ala2973 m²
    Liikehuoneistot5 kpl
    Liikehuoneistojen kokonaispinta-ala240.3 m²
    OsakeluetteloOsakeluettelo on siirretty huoneistotietojärjestelmään

    Liikenneyhteydet ja palvelut

    LähipalvelutJungmannin urbaani palvelukortteli ravintoloineen, mm. Via Tribunali, Oishi sushi, Beaky Basterds ja Linkosuo (n. 0.1 km), Katajanokan alkupään trendikkäät ravintolat, kuppilat ja kahvilat kävelyetäisyydellä, mm. Nokka, Shelter, Holiday, Johan & Nyström ja Wallis (n. 0.4 km)
    KoulutKatajanokan ala-asteen koulu (n. 0.45 km), Kruununhaan yläaste (n. 1.4 km)
    PäiväkotiUseita alueella (n. 0.2 km)
    LiikenneyhteydetRaitiovaunupysäkki (linjat 4, 5 ja 5H) (n. 0.1 km)
    RuokakaupatAlepa Jungmann (n. 0.1 km), K-market Katajanokka (n. 0.28 km)

    Lisätiedot

    AsuntomyymäläKiinteistömaailma Vuokravälitys pääkaupunkiseutu
    Clio Domus Oy, Mechelininkatu 3 a LT 2, 00100, Helsinki
    Puh. 044 766 4440
    Lähetä sähköpostia
    VälittäjäOma välittäjäsi tai tanja.osterman@kiinteistomaailma.fi +358740 567 9660
    Ilmoitusta on katsottu294 kertaa
    Vastuullista välittämistä

    Katajanokka, Helsinki

    Katajanokka on vauras ja historiallinen

    Katajanokka tunnetaan Jugend-tyylisistä kortteleista, jotka ovat Euroopankin mittakaavassa poikkeuksellisen yhtenäinen kokonaisuus. Alue on keskeisellä sijainnilla valtion laitosten, satamatoiminnon ja asumisen tarpeisiin. Historiallisten nähtävyyksi...