Asunto Oy Helsingin Tankomäen Huippu

Tankomäenkatu 14, 00950 Helsinki
33,5 m² - 74 m², 1h - 4h
Alkaen: 160000 €
Ota yhteyttä

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Asunto Oy Helsingin Tankomäen Huippu

Yhtiö rakentuu uudelle, kaupunkimaiselle ja luonnonläheiselle Tankovainion asuinalueelle, Mellunkylän kaupunginosaan, rajautuen lännessä Vartioharjun ja idässä Fallbackan asuinalueeseen. Alueen rakennusten sijoittelussa on otettu huomioon kulttuurihistorialliset ja maisemalliset lähtökohdat. Historiallisesti arvokas vanha tielinjaus, Tankovainiontie, kulkee asuinalueen läpi osana ulkoilureittejä. Läheisyydessä sijaitsee myös vehreä Linnavuorenpuisto, joka on tunnettu mm. Helsingin seudun kauneimmista kukkakedoista.

Tämä puoli-Hitas asuntoyhtiö rakentuu yhdestä nelikerroksisesta kerrostalosta ja kahdesta 2-tasoisesta paritalosta. Yhteensä yhtiössä on 35 huoneistoa, aina kompaktista 31m2 yksiöstä 77m2 perheasuntoon. Paritaloissa on erillistalojen tunnelmaa, puiston reunalla.

Katso myynnissä olevat asunnot tästä >>

 

 

Yhtiön sisäpihalla on suojaisa lasten leikkialue, jossa myös vanhemmat viihtyvät. Tontti rajautuu yhtiön taka na olevaan puistoalueeseen. Kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat yhtiön yhteiset tilat, josta löytyvät mm. yhteisöllinen pesula, kerhotilat sekä sekä taloyhtiön saunaosasto suojaisalla vilvoitteluterassilla. Autopaikoitus sijaitsee autokatoksessa sisäänajoväylällä, sekä pihan puolella avopaikoilla. Paikkoja on yhteensä 26 kpl, joista yksi osoitetaan vieraspaikaksi ja yksi LE-paikaksi.

Tankovainion alue kuuluu Mellunmäen koulupiiriin. Myös muut alueen palvelut ovat valmiina Mellunmäessä. Muutaman sadan metrin päässä Itäväylän varrella sijaitsee lähikauppa, jonka tiloissa toimii myös Alko ja postipalvelut. Täydenpalvelun ITIS, Prisma ja uusittu Citymarket ovat vain n.10 minuutin bussimatkan päässä. Liikenneyhteydet ovat hyvät, lähimmät bussipysäkit löytyvät Itäväylän varrelta, noin 200m päästä. Puotilan ja Mellunmäen metroasemat ovat vain parin kilometrin etäisyydellä ja eikä Itäkeskuksen asemallekaan ole kuin kolmisen kilometriä.

Arkkitehdin terveiset

As Oy Tankomäen Huippu on osa Helsinki-Kerrostalo kehityshanketta, jossa Helsingin kaupunki etsii erilaisia ratkaisuja modernille, kustannustehokkaalle, vähähiiliselle ja monistettavalle asuinkerrostalolle.

Kivirakenteinen kerrostalo sijoittuu Tankomäenkadun varteen katutilan rajaa määrittelevään kulmaan. Paritalot muodostavat rakennetun ympäristön pehmeää rajaa puiston suuntaan. Talot on suunniteltu selkeäksi ja harmoniseksi kokonaisuudeksi jossa julkisivun elävyys on haettu ikkunasommittelun hallitulla vaihtelulla. Rakennusten väliin muodostuu suojaisa asukkaiden yhteiskäytössä oleva piha-alue. Autopaikoitus on järjestetty kerrostalon alle ja sisäpihalle.

Rakennusten materiaalivalinnoissa on tavoiteltu hyvää pitkäaikaiskestävyyttä ja visuaalista ajattomuutta Pohjaratkaisut tarjoavat asukkaalle joustavuutta ja vaikutusmahdollisuuksia asumiseen. Kohteeseen toteutetaan vaihtelevan kokoisia yksilöllisiä pieniä asuntotyyppejä sekä suurempia perheasuntoja. Monipuoliset yhteiskäytölliset  tilat sijaitsevat kerrostalon maantasokerroksessa.

 

 

vaikutusmahdollisuuksia asumiseen. Kohteeseen toteutetaan vaihtelevan kokoisia yksilöllisiä pieniä asuntotyyppejä sekä suurempia perheasuntoja. Monipuoliset yhteiskäytölliset  tilat sijaitsevat kerrostalon maantasokerroksessa.

Käynti kerrostalon asuntoihin tapahtuu keskeisesti sijoitetun porrashuoneen kautta, jota on elävöitetty taitteella ja avattu luonnonvalolle päädyistä. Asuntojen yhteyteen on sijoitettu oma irtaimistovarasto. Asuntojen keittiötilat ja keskeiset oleskelutilat ovat luontevassa yhteydessä ja mahdollistavat aktiivisen tilankäytön. Asuntoihin liittyy ranskalainen parveke.  

Paritalojen huoneistot ovat kaksikerroksia. Puistonäkymiin avautuvat oleskelu- ja ruokailutilat sijoittuvat sisäänkäyntitasolle. Asuinhuoneet sijoittuvat ylempään kerrokseen.

Katariina Rautiala, SAFA

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »
Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä