Tervetuloa Iso Roobertinkadulle Punavuoreen!

Alkolasta asunnoiksi
 
Liiketalo saneerataan moderniksi asuintaloksi.
 
Arkkitehti Kaarlo Borg (1888-1939) ilahdutti rööperiläisiä piirtämällä Iso Roobertinkatu 28:n tontille vuonna 1937 valmistuneen liiketalon, mikä nyt saneerataan asuintaloksi. Alakertaan jää kuitenkin liiketila, minkä käyttötarkoitus varmistuu myöhemmin. Toisessa kerroksessa on toimistotilaa, mistä ikkunat kadulle päin. Muu osa talosta on asuntoja.
 
Remontin on määrä valmistua keväällä 2016, jolloin talon komea ja puhtaaksi pesty liuskekivifasadi kohentaa koko kulmakunnan ilmettä. Rakennuksen suojeltua ja hyvin alkuperäisessä kuosissaan säilynyttä julkisivua somistaa kaksi ihmisaiheista reliefiä. 
 
Valtaosa rakennettavista 34 asunnosta on yksiöitä ja kaksioita.

Muutosrakentaminen toteutetaan arkkitehti Tuomas Siitosen laatiman suunnitelman mukaisesti. Koko talo saneerataan kauttaaltaan uutta vastaavaksi. Talotekniikka putkistoineen ja ilmastointeineen edustaa kehittynyttä teknologiaa ja asuntojen varustelutaso on huolella mietitty.

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

NYKYINEN PUNAVUORI ON VIIHTYISÄ JA TURVALLINEN

Monet Helsingin kaduista on nimetty Suomen historian merkkihenkilöiden mukaan. Iso Roobertinkatu on saanut nimensä Robert Henrik Rehbinderiltä, joka toimi Suomen suuriruhtinaskunnan valtiosihteerinä ja ministerivaltiosihteerinä vuosina 1811-1841.  Myös Pieni Roobertinkatu on nimetty hänen mukaansa.

NYT NIIN TRENDIKÄS PUNAVUORI

Iso Roobertinkatu elää Punavuoren muutoksen myötä. Sitä heijastelevat kadun teehuoneet, kahvilat, ruokaravintolat ja artesaanileipomoiden myymälät. Uusin esimerkki on Pienen Roobertinkadun poliisiaseman muutos viiden tähden hotelliksi. Aikoinaan niin levoton Punavuori on kulkenut hyvän matkaa viihtyisäksi ja trendikkääksi kaupunginosaksi.

OTA RAITIOVAUNU KULMAN TAKAA TAI MENE JALKAISIN STOCKALLE. ULOTTUVILLASI OVAT KAIKKI FREDAN JA KESKUSTAN PALVELUT.

UUTTA PUNAVUORESSA
Arkkitehti Kaarlo Borgin piirtämä Iso Roobertinkatu 28 valmistui vuonna 1937. Sen rakennutti Alko, joka halusi Helsingin keskustaan nimenomaan    ravintolatoimintaan suunnitellut tilat. Samalla saatiin kaivattua toimistotilaa. Kieltolaki oli päättynyt 1932 ja uusi väkijuomalaki antoi Alkolle mahdollisuuden harjoittaa ravintolatoimintaa. Sitä varten perustettiin ravintoloita, joista Iso Roobertinkadulle vappuna 1937 avattu Alkola oli järjestyksessä toinen.

THOSE WERE THE DAYS...
Iso Roobertinkatu 28:n historia on kappale suomalaisen anniskelupolitiikan ja ravintolaelämän kehitystä. Talon ensimmäisen ravintolan nimi oli kuvaavasti Alkola. Se palveli kahden kerroksen väkeä. Katutasossa oli kansanpaikka, yläkerrassa korkealuokkainen ravintola kabinetteineen. Yläravintolassa oli kolmaskin parvekkeen tapainen kerros, joka muutettiin myöhemmin Alkon johdon toimistotiloiksi. Alkon pyyhkiessä ravintolayhtiönsä nimestä kaiken alkoholiin viittaavaan, muutettiin myös ravintolan nimi. Ensin siitä tuli Vanha Robert ja 70-luvun lopulla            pelkkä Robert. Pubit, pystybaarit, tirolilaisravintolat... Ne ovat tulleet Suomeen Iso Roobertinkatu 28:n kautta.