Espoon Pujoparranpolku 5

Tervetuloa Espoon Tillinmäkeen Pujoparranpolulle!

Nämä uudet omakotitalon tuntua huokuvat paritalot on suunnitellut kokemuksen tuomalla ammattitaidolla ja vahvalla näkemyksellä Arkkitehtitoimisto Sakari Heikkinen, SAFA. Lapsiperhe löytää näistä valloittavista taloista hyvät ratkaisut arkeen ja leikkiin. Talojen erikoisuus on tilavat, valtavilla ikkunoilla varustetut oleskelutilat, joilta pääsee ulos omalle terassille ja luoteispihalle. Asunnoissa riittää valoa ympäri vuoden! Huonekorkeus n. 2,8 metriä, olohuoneen puolella jopa n. 5,6 metriä, asunnot tuntuvat kokoaan suuremmilta. Asunnot ovat uniikkeja, pieniä suuria asuntoja joissa on kiinnitetty huomiota hyviin materiaaleihin ja toimiviin ratkaisuihin.

Jokaiselle asunnolla on oma autopaikka ja varasto. Lisäksi myynnissä 10 autokatosta à 7.500 €.                                                                                                                             Taloyhtiö lämpenee maalämmöllä, vesikiertoinen lattialämmitys, LTO.

Peruspalvelut ovat lähellä, hyvät yhteydet mm. Isoon Omenaan, Helsinkiin ja kehä I-III. Metroasema tulossa 1,6 km päähän.

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Alueen nimihistoriaa

Kaava-alue sijaitsee pääosin vanhojen Muulon (käsittää mm. Bastvikin alueen) ja Kurttilan maarekisterikylien alueilla. Tillinmäellä on alkujaan tarkoitettu alueen Muulon kylän puoleista asutusta, ja Kurttilan kylän puoleinen osa on ollut nimeltään Vuoriharju.

Tillinmäen nimen syntyhistoria on hauska. Asuinalueen tarina alkoi vuonna 1940, jolloin Bastvikin tilan omisti KOP:n johtokunnan jäsen Antti Hiltunen. Kansallispankki tarvitsi henkilökunnalleen kesänviettopaikkoja, ja rintamamiestonttejakin alettiin lohkoa talvisodan jälkeen. Hiltunen hankki näihin tarkoituksiin maa-alueita Bastvikin läheltä, nykyisestä Tillinmäestä.

Antti Hiltunen oli kotoisin Kuopiosta ja oli joutunut jo lapsena orvoksi, ja hänen kasvatti-isänään ja huoltajanaan oli ollut isän tädin mies, kuopiolainen Antti Koponen. Ennen maanostoa Hiltunen halusi näyttää maita vielä Koposelle ja teki sitten tämän suosituksesta lopullisen päätöksen kaupasta. Vanha Antti Koponen oli komeine viiksineen ja pujopartoineen aivan 30-vuotisen sodan saksalaisen sotapäällikön kreivi Tillyn näköinen, ja häntä kutsuttiin ”Tilli-sedäksi”. Hiltunen antoi maa-alueelle hankintaa suositelleen Tilli-sedän mukaan nimen Tillinmaa vuonna 1940. Palstoituksen jatkuessa muodostui Tillinmaan lisäksi 1952 nimi Tillinmäki, josta myöhemmin kehittyi koko alueen päänimi.

Kreivi Tilly oli Euroopan 30-vuotisessa sodassa 1618–48 katolisen puolen päällikkö, jonka mm. Topeliuksen Välskärin kertomukset ja vielä vuosisadan alun kouluopetuskin nostivat eräänlaiseksi maamme historian vaiheisiin liittyneeksi kulttihahmoksi.

Tillinmaan ja Tillinmäen nimet olivat aluksi vain suomenkielisiä. Vähitellen Tillinmäestä alettiin kuitenkin käyttää ruotsinkielistä vastinetta Dillbacken. Tilli-sedän tarinan vuoksi nimiasu kuitenkin kymmenisen vuotta sitten tarkistettiin Tillisbackeniksi.

Tilli-sedän (Antti Koposen) ja marsalkka Tillyn tunnusomaisen piirteen mukaan on annettu nimi Pujoparranpolku – Pipskäggsstigen