Asuntojen hintakehitys 2019 - 2022

Kiinteistömaailman ja eCraftin asuntojen hintaennustepäivitys pohjautuu uudistettuun, aiempaa tarkempaan aineistoon, ja se sisältää uudistuksena postinumerokohtaiset ennusteet pääkaupunkiseudulle. Parhaimman hintakehityksen alueina nousevat Helsingin kantakaupunki lähitietoineen sekä metroradan varsi. Yksittäisiä mielenkiintoisia kohteita löytyy muualtakin.

Asuntojen hintakehitys pääkaupunkiseudulla postinumeroittain

Ennuste kertoo asuntojen neliöhintojen kehityksen vuosina 2019 - 2022.
Tarkat tiedot näet napsauttamalla aluetta kartassa.


Hinnat nousevat yli 1%      Hinnat tasaisia ± 1%       Hinnat laskevat yli 1%     Ei tietoa

Pääkaupunkiseudun postinumeroaluekartta: © Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupungit sekä HSY 2019

Tapiolan seudun uusi kukoistus ja muita helmiä metroradan varrella

Parasta hintakehitystä on pääkaupunkiseudulla odotettavissa Helsingin kantakaupungissa ja sen liepeillä sekä metroradan varrella. Espoon puolella myönteisimmän hintaennusteen kaupunginosat - Otaniemi, Otsolahti, Tapiola, Länsikorkee-Suvikumpu, Niittykumpu ja Matinkylä - sijoittuvat radan varteen.

"Metron merkityksestä Espoon asuntokauppaan on puhuttu vuosien ajan. Ennusteemme mukaan metroradan täyttä hyötyä ei ole vieläkään leivottu sisään asuntojen hintoihin, vaan niissä on edelleen isompi hintojen nousupotentiaali kuin muualla kaupungissa", sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Erkki Heikkinen.

Ennuste nostaa esiin mm. seuraavia mielenkiintoisia havaintoja:  

Pajamäestä näyttää löytyvän ehkäpä hiukan piiloon jäänyttä 1950-60 luvun nostalgiaa, joka kuitenkin on nyt ennusteen mukaan nousemassa juuri näiden vuosikymmenten asuntojen näkymissä esiin. Yksiöillä on erityisen positiivinen hintaennuste verrattuna isompiin asuntoihin.

Kivihaka on nousemassa Etelä-Haagan imussa, jopa aavistuksen Etelä-Haagaa enemmän. Neliöhintojen lähtötaso on Kivihaassa Haaga-naapuria edullisempi, mikä osaltaan saattaa selittää tätä. Vahvinta kehitys on Kivihaassakin yksiöissä.  

Jakomäki – Alppikylässä hintahaitari on leveä.  Sitä selittävät ensisijaisesti uudet kerrostaloyksiöt, jotka ovat selvästi muuta aluetta kalliimpia. Hintatasoltaan ja -kehitykseltään heikoimpia on 70-luvun isot huoneistot

 Asuntojen hintakehitys kunnittain

Ennuste kertoo asuntojen neliöhintojen kehityksen vuosina 2019 - 2022.
Tarkat tiedot näet napsauttamalla kuntaa kartassa.


 

Ennuste päivitetty 12.5.2019

Pohditko asunnon myyntiä? Me autamme. 

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ennustemallissa käytetyt lähteet: Kiinteistömaailma, Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto, Tilastokeskus, Suomen Pankki, Eläketurvakeskus.

Ennustemallissa käytetyt menetelmät: eCraft Business Insight. Ennusteissa on otettu huomioon tärkeimmät asuntomarkkinoiden trendit, uudet asuntoilmoitukset, kiinteistönvälittäjien tekemät asuntokaupat, asuntojen myyntiaikojen kehitys, uudisrakentaminen, kuluttajaluottamus, kuntien avainluvut ja kansantalouden indikaattorit. Ennusteiden tarkkuus on suuntaa-antava, mutta ei lupaus tulevasta hintakehityksestä varsinkaan yksittäisten asuntojen osalta.

Katso myös toteutuneet asuntojen hinnat postinumeroittain ja tutustu asuntojen hintakehitykseen. Kun mielessäsi on tarkka asunnon hinta-arvio, kutsu välittäjämme Kotikäynnille!