Millaista on asunnonvaihto tulevaisuudessa?

Me Kiinteistömaailmassa tiedämme, että nykypäivän kiinteistöbisnes tulee häviämään. Ala vaatii uudistamista ja tulevaisuuden liiketoimintamalleja, joilla asunnon ostaminen, myyminen ja vaihtaminen tehdään mahdollisimman vaivattomaksi ja tehokkaaksi. Miten asunnot vaihtuvat tulevaisuudessa ilman nykymuotoista välitystoimintaa? Mitä uutta alalla on tapahduttava, jotta edistystä voisi syntyä? Tai mitä kiinteistöbisneksen uusi Uber vaatii syntyäkseen?

Järjestämme yhdessä Futuricen kanssa palvelumuotoilu-hackathonin 29.-30.1.2016, jossa kokoamme yhteen poikkitieteellisen joukon liiketoiminnan, taiteen ja suunnittelun sekä tekniikan opiskelijoita ratkaisemaan todellisia liiketoimintahaasteita palvelumuotoilun keinoin. Vetäjänä toimii Futuricen Creative Director Risto Sarvas, jonka kurssi samasta lean service creation -aiheesta on valittu jo kaksi kertaa yhdeksi Aalto-yliopiston parhaista kursseista.

Palvelumuotoilu-hackathon on kiinteistönvälitysalalla Suomessa ensimmäinen laatuaan. Tavoitteena on kääntää perinteinen asunnonvaihtobisnes päälaelleen ja saada lopputuloksena uusia liiketoimintamalleja ja toimintatapoja, jotka antavat suunnan alan tulevaisuudelle. Kiinteistömaailman aito halu uudistua on näkynyt koko sen historian aikana. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii ketjun kehittämä täysin avoin kauppatapa, Tarjouskauppa.

Seuraa tapahtumia livenä Periscopessa tunnuksella @Kiinteistomaa. Tarkemmat aikataulut sekä teemoja tapahtuman ympäriltä löydät Twitteristä tunnisteella #asuntohack

 

 

 

Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Erkki Heikkinen palvelumuotoilu-hackathonista:

”Monilla aloilla on nähty voimakkaita muutoksia digitalisaation myötä. Voimme esimerkiksi seurata ruokalähetin kulkua ravintolasta kotiovellemme älylaitteen näytöltä reaaliajassa tai katsoa haluamaamme elokuvaa käymättä videovuokraamossa. Lähes tarpeeseen kuin tarpeeseen löytyy kätevä mobiilisovellus. 

Myös asuntokaupassa digitalisaatio on tuonut asiakkaille uusia mahdollisuuksia: esimerkiksi lainapäätös hoituu nykyään kätevästi verkossa ja asuntojen videoesittelyt muuttavat asuntokaupan käytäntöjä tuomalla asiakkaille mahdollisuuden tutustua asuntoihin helposti omalla kotisohvallaan. Kehitys on kuitenkin vasta alussa, mikäli kiinteistönvälitysalan käytäntöjä verrataan sähköiseen asiointiin millä tahansa toisella toimialalla. Vapaa-ajan pirstaloituminen, asioinnin helpottuminen ja verkkoasioinnin kasvu opettavat kuluttajia vaatimaan jatkossa entistä enemmän myös heitä palvelevilta kiinteistönvälittäjiltä.

Olemmekin lähteneet aktiivisesti hakemaan alalle uusia ratkaisuja. Palvelumuotoilu-hackathonin myötä tavoitteenamme on löytää alalle uusia toimintamalleja ja -tapoja, jotka vastaavat nykypäivän kuluttajien odotuksia. Oikeiden ratkaisujen löytäminen edellyttää, että alaa katsotaan sen ulkopuolelta. Uskon, että poikkitieteellinen joukko opiskelijoita liiketoiminnan, taiteen ja tekniikan aloilta kykenee katsomaan kiinteistönvälitystä ja asuntokaupan käytäntöjä ennakkoluulottomasti.”

Lisää aiheesta:

Älykoti muuttaa asumista lähitulevaisuudessa

Oletko joskus palannut kotiin vain tarkistaaksesi, jäikö kahvinkeitin päälle? Tulevaisuuden älykoti johtaa hellaneuroosin sukupuuttoon, sillä koti huolehtii jatkossa itse moisista arkisista asioista. 

Lue, mitä Kiinteistömaailman verkkomarkkinointipäällikkö Rikhard Sjöberg kirjoittaa tulevaisuuden älykodeista ja niiden vaikutuksesta asuntokauppaan>>

Kiinteistönvälitys muuttuu
liian hitaasti

Nopeasti muuttuvassa maailmassamme se, mikä tänään on pinnalla, on jo vuoden päästä unohdettu. Myös työ tulee muuttumaan tulevaisuudessa entistä nopeammin. 

Kiinteistömaailman talousjohtaja Marina Salenius avaa blogissaan työn muutosta ja sen vaikutuksia kiiinteistönvälitysalaan>>

Tulosta itsellesi oma koti - totta vai utopiaa? 

Alussa olivat suo, kuokka – ja Jussi”. Näillä sanoilla alkaa Väinö Linnan teos Täällä Pohjantähden alla. Rakentaminen on kehittynyt merkittävästi sadassa vuodessa ja tulevan vuosikymmenen aikana odotetaan vielä huimempaa loikkaa. Tulevaisuuden Pentinkulmassa olisi Koskelan perheellä merkittävästi leppoisammat oltavat, sillä oman torpan rakentamisesta vastaisivat 3d-tulostin, lennokki – ja robotti.​

Kiinteistömaailman verkkomarkkinointipäällikkö Rikhard Sjöberg pohtii blogissaan tulevaisuuden rakentamista>>