Keskusta, Siilinjärvi

Postinumerot: 71800

Siilinjärvi on nuorekas ja kasvava kunta

Siilinjärven kunta sijaitsee Pohjois-Savon maakunnan keskiosassa. Siilinjärven väestö on keskimääräistä nuorempaa; joka viides asukas on alle 15-vuotias. Koulutustaso on myös keskivertoa korkeampi. Erityisesti lapsiperheille ystävällisellä Siilinjärvellä on panostettu lasten päivähoitoon, koulutukseen, vanhusten hoitoon sekä terveys- ja vapaa-aikapalveluihin.

Tervetuloa Siilinjärven keskustaan!

Suurin osa Siilinjärven asutuksesta on keskittynyt valtatie 5:n varteen. Sen lisäksi kunnasta löytyy useita pieniä kyläkeskittymiä sekä kesämökkejä. Siilinjärven kaksi suurinta asuinkeskittymää ovat Kirkonkylä ja Toivala-Vuorela, jotka sijaitsevat noin kymmenen kilometrin päässä toisistaan. Siilinjärven naapurikunnat ovat Lapinlahti ja Kuopio; myös Kuopion lentoasema sijaitsee Siilinjärvellä, ja sen yhteydessä toimii Ilmavoimien Karjalan Lennosto. Urheilun puolella Siilinjärvi tunnetaan eniten pesäpallopaikkakuntana, vaikka nykyään jalkapallo ja jääkiekko ovat kirineet suosiossa rinnalle. Urheilu- ja harrastemahdollisuudet ovat monipuoliset – on yleisurheilua, lentopalloa, ratsastusta, motocrossia, golfia, voimistelua ja paljon muuta.


Siilinjärvi lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (74 %) Vuokra-asunnot (24 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (26 %) Pientaloasunnot (74 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (6 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (28 %) Aikuiset (35+ vuotta) (32 %) Eläkeläiset (31 %)

Väestö

Asukasluku 10646
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 3271 €/kk
Talouksien keskikoko 2,25 hlö
Asuntojen keskikoko 87,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1621 €/m²

Asuntoja: 4 976 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Siilinjärven keskusta kartalla

Siilinjärvellä sinua palvelee

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Siilinjärven keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Siilinjärven keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Siilinjärven keskustassa ja sen lähistöllä.

Kiinnostuitko asumisesta Siilinjärven keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä