Saarijärvi, Kuopio

Postinumerot: 70460, 70500

Saarijärvi lähellä Kuopion keskustaa!

Saarijärven asuntoalue jakaantuu pääosin 1960-luvulla rakennettuun  Tiihottaren alueeseen sekä 1970-luvulla rakennettuun Saarijärveen. Tiihotar on aivan Männistön naapurina ja Saarijärvi sijaitsee pohjoisempana lähellä Rahusenkangasta. Lähes kaikki alueen asunnot ovat kerrostaloissa. Saarijärvi on sopivan kävely- ja pyöräilyetäisyyden, noin 2−3 kilometrin päässä keskustasta.

Alueella on oma ala-aste, kauppoja, kioski ja päiväkoteja, joten peruspalvelut lapsiperheille ovat kunnossa. Läheinen Männistön ostoskeskus tarjoaa kaupan, apteekin, ravintoloiden sekä pankin ja kioski-postipisteen palvelut. Männistön puolella toimii lisäksi nuorisotalo ja alueelta löytyy myös kirkko. Saarijärveltä kulkee keskustaan säännölliset linja-autovuorot, joten keskustan palvelut ovat helposti saavutettavissa. Kelloniemessä sijaitseva Likolahden työpaikka-alue tarjoaa joillekin lyhyen työmatkan.

 

Tervetuloa Saarijärvelle!

Saarijärvi tarjoaa asukkailleen hyvät liikuntamahdollisuudet. Alueelta löytyy pururata, valaistu latuyhteys sekä urheilukenttä, jossa voi kesäisin pelata tennistä ja talvisin luistella. Pohjantien koululla järjestetään urheiluseurojen harjoituksia ja usein koululla nähdäänkin lento- ja koripallo-otteluita. Saarijärveltä ei myöskään ole kovin pitkä matka Puijon pohjoisrinteille, josta avautuvat erinomaiset lenkkeilyverkostot, valaistut hiihtoreitit talvisin sekä mahdollisuus mm. golfin peluuseen.

Alueen taloudet ovat kooltaan melko pieniä ja alueella onkin paljon yhden tai kahden hengen talouksia. Saarijärvi ja Tiihotar ovat mukana Kuopion kaupungin pilottialueina valtakunnallisessa Lähiöohjelma 2008−2011-hankkeessa yhdessä muiden Kuopion koillisten asuinalueiden, Kelloniemen, Rahusenkankaan ja Kuivinniemen kanssa.


Saarijärvi lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (61 %) Vuokra-asunnot (38 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (84 %) Pientaloasunnot (16 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (11 %) Lapsettomat nuoret parit (7 %) Lapsiperheet (17 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (29 %)

Väestö

Asukasluku 3970
Keski-ikä 43 vuotta
Keskitulo 2481 €/kk
Talouksien keskikoko 1,80 hlö
Asuntojen keskikoko 66,5 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1215 €/m²

Asuntoja: 2 287 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (45 %) Vuokra-asunnot (54 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (85 %) Pientaloasunnot (15 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (16 %) Lapsettomat nuoret parit (7 %) Lapsiperheet (12 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (31 %)

Väestö

Asukasluku 6792
Keski-ikä 45 vuotta
Keskitulo 2295 €/kk
Talouksien keskikoko 1,62 hlö
Asuntojen keskikoko 57,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1637 €/m²

Asuntoja: 4 674 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Saarijärvi kartalla

Kuopiossa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »
Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »
Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Saarijärvelle!

Kiinnostuitko asumisesta Saarijärvellä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Saarijärvellä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Saarijärvellä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä