Särkiniemi & Särkilahti, Kuopio

Postinumerot: 70700

Särkiniemi ja Särkilahti ovat nuorekkaita alueita, joissa viihtyvät perheelliset

Särkiniemi ja Särkilahti sijaitsevat muutaman kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Alueella on hyvät mahdollisuudet urheiluun. Särkiniemessä on paljon lenkkipolkuja ja lähistöllä sijaitsee Huuhanmäen valaistu latu-pururata. Alueen väestö on suhteellisen nuorta. Särkilahti on lapsiperheiden suosiossa, kun taas läheinen yliopisto houkuttelee opiskelijaväkeä Särkiniemeen.

Tervetuloa Särkiniemeen ja Särkilahteen!

Särkiniemi on alueista vanhempi ja koostuu pitkälti kerros- ja rivitaloista. Särkilahti rakennettiin vasta vuonna 2000, ja sen valmistuminen elävöitti koko aluetta ja paransi liikenneyhteyksiä; nykyisin linja-autoliikenne on säännöllistä. Keskustaan pääsee myös kevyenliikenteen väyliä pitkin. Särkiniemessä sijaitseva asukastupa Katiska on kaikille asukkaille avoin kohtaamispaikka. Tilassa järjestetään monipuolista toimintaa. Esimerkiksi nuorten iltoihin pääsee osallistumaan kolmesti viikossa. Kuopion keskustaan ei ole pitkä matka, mutta Särkiniemi-Särkilahti-alueella on myös omia palveluita, kuten kauppoja, ala-aste, kirjasto, muutama päiväkoti, lastenneuvola, parturi-kampaamo, huoltoasema ja kerhotila. Lähistöltä löytyy myös kaksi suurta automarkettia, huonekaliliikkeiden keskittymä ja useita erikoisliikkeitä sekä Rauhanlahden monipuolinen hotelli-leirintäalue, josta löytyy mm. kylpylä, palloiluhallit, kuntosali, beach volley -kenttä, seinäkiipeilymahdollisuus, minigolfradat sekä ratsastustallit.


Särkiniemi ja Särkilahti lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (50 %) Vuokra-asunnot (50 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (70 %) Pientaloasunnot (30 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (16 %) Lapsettomat nuoret parit (7 %) Lapsiperheet (23 %) Aikuiset (35+ vuotta) (31 %) Eläkeläiset (23 %)

Väestö

Asukasluku 4087
Keski-ikä 38 vuotta
Keskitulo 2736 €/kk
Talouksien keskikoko 2,08 hlö
Asuntojen keskikoko 69,4 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2009 €/m²

Asuntoja: 2 051 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Särkiniemi ja Särkilahti kartalla

Tervetuloa asumaan Särkiniemeen tai Särkilahteen!

Kiinnostuitko asumisesta Särkiniemessä tai Särkilahdessa? 

Kiinnostuitko asumisesta Särkiniemessä tai Särkilahdessa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä