Keskusta, Pori

Postinumerot: 28100

Pori on jazzfestivaaleistaan tunnettu kesäkaupunki

Vuosittain heinäkuussa järjestettävä Pori Jazz on yksi Euroopan suurimmista jazzmusiikkifestivaaleista ja Taloustutkimuksen mukaan Suomen kiinnostavin ja tunnetuin kesätapahtuma. Myös Yyterin hiekkarannat ja rantojen tunnetut dyynialueet herättävät ihastusta ja kiinnostusta. Urheilun saralla Pori tiedetään Porin Ässistä ja FC Jazzin jalkapalloseurasta.

Tervetuloa Porin keskustaan!

Pori on Satakunnan maakuntakeskus. Kuuluisan jazztapahtuman lisäksi Porilla on pitkät teatteritaiteen perinteet; Suomen ensimmäinen suomenkielinen ammattiteatteri aloitti toimintansa Porissa 1870-luvun alkupuolella. Nykyisin sama teatteri sijaitsee Helsingissä ja tunnetaan nimellä Suomen Kansallisteatteri. Kulttuuri elää vahvasti Porissa, museoita ovat mm. Satakunnan Museo, Porin taidemuseo ja Luontotalo Arkki.  Koulutustarjontaa löytyy alakouluista yliopisto- ja ammattikorkeakoulutasolle asti. Yyterissä on maankuulu hiekkaranta, jossa voi harrastaa auringonpalvonnan lisäksi mm. suffausta ja rantalentopalloa.  Lisäksi alueella on golfkenttä, ratsastuskeskus, kymmenien kilometrien pituisia retkeilyreittejä, luontopolkuja, lintutorneja ja kaiken kukkuraksi kylpylähotelli.


Porin keskusta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (45 %) Vuokra-asunnot (53 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (89 %) Pientaloasunnot (11 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (20 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (16 %) Aikuiset (35+ vuotta) (32 %) Eläkeläiset (28 %)

Väestö

Asukasluku 12557
Keski-ikä 49 vuotta
Keskitulo 2366 €/kk
Talouksien keskikoko 1,48 hlö
Asuntojen keskikoko 58,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2034 €/m²

Asuntoja: 9 759 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Porin keskusta kartalla

Porissa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Porin keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Porin keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Porin keskustassa ja sen lähistöllä.

Kiinnostuitko asumisesta Porin keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä