Mikkelin ympäristökunnat

Postinumerot: 51600,52100,52300,52550,52700
Toista video

Mikkelin seitsemän eteläsavolaista kuntaa!

Mikkelin seutu koostuu seitsemästä eteläsavolaisesta kunnasta, jotka yhdessä muodostavat yhden Suomen suurimmista vapaa-ajanviettoalueista. Luoteesta löydät karunkauniin maakuntajärvi Puulan, jonka vieressä Kyyvesi ja tähän liittyvä Naarajoen alue ulottuvat aina Pieksämäelle saakka. Idässä aluetta hallitsee Saimaa, Suomen suurin järvi- ja mökkialue. Mikkelin kaupunki sekä Mäntyharjun, Pertunmaan, Puumalan, Kangasniemen, Hirvensalmen ja Juvan kunnat toivottavat Teidät tervetulleeksi alueelle.

Alueen esittely
Asunnot Mikkelin ympäristökunnissa
Ota yhteyttä

Tervetuloa Mikkelin ympäristökuntiin!

Anttola (52100)
Anttolan kauniiseen kirkonkylään on Mikkelistä matkaa noin 25 km. Anttola on luontoliikkujan paratiisi Saimaan ja Luonterin rannoilla. Anttolan pinta-alasta noin kolmannes on vettä. Alue tunnetaan muun muassa Neitvuoren retkeilyalueesta, Anttolan Hovista ja Sydänmaalla sijaitsevasta Rakokallion luonnonsuojelualueesta, jossa on syvä ja erikoinen kallio-halkeama. Vuonna 2011 Anttolasta tuli osa Mikkeliä kuntaliitoksen kautta. Kylältä löytyy kirkko, yhtenäiskoulu, päiväkoti, terveysasema, kaupat, pankki ja posti sekä apteekki ja monipuoliset hyvinvointipalvelut – kaikki läheltä toisiaan.

Haukivuori (51600)
Mikkelistä noin 40 km päässä sijaitseva Haukivuori tarjoaa idyllisen ja rauhallisen asuinalueen Kyyveden rannalla. Haukivuori koostuu 8 eri kylästä. Haukivuorella on yhtenäiskoulu, päiväkoti, kirkko ja seurakuntatalo, terveysasema, palveluasumista vanhuksille sekä Hauki-halli, josta löytyy monipuoliset tilat liikuntaan sekä tilaisuuksiin. Alueella on useita upeita nähtävyyksiä, joista erityisesti Kirkonkylän itäpuolella sijaitseva Saksalanharju on vierailun arvoinen paikka. Myös Porsaskoskentien varrella oleva Kapustasalmi avaa katsojan eteen ihanat maisemat. Haukivuori liittyi osaksi Mikkeliä vuonna 2007.

Hirvensalmi (52550)
Puulan ja Suonteen rannoille levittäytyvä Hirvensalmi on noin 35 km päässä Mikkelistä. Televisiosta tuttu Vain Elämää on kuvattu Hirvensalmen maisemissa, Satulinnan kartano-hotellissa. Hirvensalmen muita ehdottomia nähtävyyksiä ovat uniikki tervaleppäkuja ja Kissakosken tehdasalue luonto- ja kulttuuripolkuineen. Hirvensalmella on kansalaisopisto, kirjasto, peruskoulut, päiväkodit, musiikkiopisto, terveyskeskus, firsbeegolfrata sekä monipuoliset liikuntapalvelut.

Mäntyharju (52700)
Mäntyharju on elinvoimainen kunta noin 45 km päässä Mikkelistä. Monipuoliset palvelut ovat tarjolla ympäri vuoden; terveyskeskus, 3 peruskoulua, lukio, kansalaisopisto, päivä-kodit, sosiaalipalvelut, kirjasto, vanhustenhoito, monipuoliset liikuntapalvelut sisä- ja ulkotiloissa sekä kulttuuripalvelut kesäteattereineen sekä oma elokuvateatteri. Mäntyharju on Taidekeskus Salmelan ja Repoveden kansallispuiston kotikunta. Mäntyharjulla on Suomen toiseksi suurin puukirkko.

Ristiina (52300)
Vuonna 2013 osaksi Mikkeliä liitetty entinen Ristiinan kunta sijaitsee noin 20 km Mikkelistä.  Ristiinan palveluvalikoimaan kuuluu muun muassa terveysasema, apteekki, yhtenäis-koulu, lukio, kirjasto ja päiväkoti sekä vierasvenesataman läheisyydestä löytyvät posti, kaupat ja ravintolat. Ristiinassa on myös monia majoitusvaihtoehtoja mökeistä hulppeisiin huviloihin ja kartanoihin. Ristiinan kuuluisimmat nähtävyydet ovat Astuvansalmen kalliomaalaukset, jotka ovat Pohjoismaiden suurimmat kalliomaalaukset n. 5000 vuoden takaa.

Mikkelin ympäristökunnat lukuina

51600
52100
52300
52550
52700

Asuminen

Asumismuoto

Omistusasunnot (71%)Vuokra-asunnot (26%)Muu asuminen (2%)

Asumistyyppi

Kerrostaloasunnot (18%)Pientaloasunnot (82%)

Taloudet

Nuoret yksinasuvat (3%)Lapsettomat nuoret parit (2%)Lapsiperheet (15%)Aikuiset (35+ vuotta) (34%)Eläkeläiset (47%)

Väestö

Asukasluku1470
Keski-ikä51 vuotta
Keskitulo2625 €/kk
Talouksien keskikoko1,96 hlö
Asuntojen keskikoko85,7 m²
Asuntojen keskineliöhinta815 €/m²

Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015
Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018

Tekstin lähde: Wikipedia

Mikkelin ympäristökunnat kartalla

Ladataan karttaa...