Länsi-Puijo-Rypysuo, Kuopio

Postinumerot: 70280

Loistavien ulkoilumahdollisuuksien Länsi-Puijo!

Länsi-Puijon kaupunginosa sijaitsee sijaitsee noin 4−5 kilometrin etäisyydellä keskustasta Puijon selänteen länsipuolella. Alue tunnetaan myös nimellä Rypysuo. Alue on perinteinen ja monipuolinen pääosin 1970-luvulla rakennettu asuntoalue, jossa pientaloalueet omakotitaloineen ja rivitaloineen ympäröivät kerrostaloalueita. Alueelta on hyvät yhteydet joka suuntaan, keskustaan pääsee sujuvasti niin linja-autolla kuin pyöräillen.

Länsi-Puijo-Rypysuo-alueella on hieman yli 2300 asukasta. Alueen väestön keski-ikä on sama kuin koko kaupungin asukkaiden keski-ikä, eli 40 vuotta. Alueella asuu runsaasti nuoria aikuisia sekä työikäisiä, mutta myös tulevaisuudessa enemmän ikääntyvää väestöä. Lapsiperheiden määrä alueella on vähentynyt, mutta lapsiperheitä on edelleen hieman alle kolmannes asuntokunnista. Alue on rakennettu melko väljästi, mikä tuo lisää asumismukavuutta. Länsi-Puijon koulun ympäristö on yksi Kuopion lähivuosien täydennysrakentamisalueista, mikä pitänee asukkaiden määrän nykyisellä tasolla myös lähivuosina.

Tervetuloa Länsi-Puijo-Rypysuolle!

Alueella on loistavat ulkoilumahdollisuudet. Puijon tarjoama monipuolinen ja laadukas lenkkeily- ja latuverkosto on aivan vieressä. Lähistöllä sijaitsevat lisäksi mm. Puijon hiihtostadion, Antikkalan laskettelurinne ja golf-kenttä sekä uusi Puijon pesäpallostadion. Uima-, keila- sekä jäähallit ja Kuopio-halli monipuolisine sisäliikuntamahdollisuuksineen ovat kaupunkiin mennessä noin kolmen kilometrin päässä. Länsipuijo-Rypysuo-alueen palveluihin sisältyvät ala-asteen koulu ja päiväkoti sekä pienehkö liikekeskus, josta löytyy mm. kauppa ja kampaamo. Myös Länsi-Puijon asukastupa toimii tässä samassa keskuksessa.


Länsi-Puijo-Rypysuo lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (60 %) Vuokra-asunnot (39 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (58 %) Pientaloasunnot (42 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (9 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (20 %) Aikuiset (35+ vuotta) (40 %) Eläkeläiset (25 %)

Väestö

Asukasluku 2162
Keski-ikä 42 vuotta
Keskitulo 2906 €/kk
Talouksien keskikoko 1,99 hlö
Asuntojen keskikoko 77,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1740 €/m²

Asuntoja: 1 156 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Länsi-Puijo-Rypysuo kartalla

Kuopiossa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »
Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »
Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Länsi-Puijo-Rypysuolle!

Kiinnostuitko asumisesta Länsi-Puijo-Rypysuolla? Katso alta kaikki myytävät asunnot Länsi-Puijo-Rypysuolla ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Länsi-Puijo-Rypysuolla?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä