Kulju, Lempäälä

Postinumerot: 37560

Kuljussa on toimivat palvelut ja kauniita maisemia

Kulju on taajama Lempäälässä. Näkyvin osa Kuljua sijaitsee Tampereentien varrella, mutta alue jatkuu moottoritien molemmin puolin. Kuljusta on loistavat liikenneyhteydet niin julkisilla kulkuneuvoilla kuin omalla autolla. Monipuolisiin palveluihin lukeutuu mm. kauppakeskus Kuljun kartano. Maisemaa värittävät kauniit vesistöt, maalaismaisemat, tunnelmalliset vanhat talot ja lukuisat hevoset.

Tervetuloa Kuljuun!

Kulju on kasvava alue noin 9 kilometrin päässä Lempäälän keskustasta. Tampereen keskustaan puolestaan on noin 16 kilometriä, Hervantaan 10 kilometriä ja Hakkariin 6 kilometriä. Alueen kevyen liikenteen väyliä pidetään hyvässä kunnossa, joten pyöräretkien ystävät voivat taittaa pidempääkin matkaa polkupyörällä. Kuljussa on oma koulu, ja päivähoitoon on monia mahdollisuuksia – valita voi vapaasti päiväkodin, ryhmäperhepäiväkodin, perhepäivähoitajien ja perhetuvan väliltä. Kuljun Rantalan uimaranta ja sauna ovat läpi vuoden aktiivisessa käytössä. Avantouintimahdollisuudet houkuttavat uimareita kauempaakin Lempäälästä. Kuljussa on myös muita uimapaikkoja. Kuljussa toimii kyläyhdistys, jonka tavoittena on pyrkiä edistämään ja kehittämään kylän vakinaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyttä, yhteisötoimintaa sekä harrastus- ja kulttuuritoimintaa. Kyläyhdistys järjestää Kauppakeskus Kuljun kartanon parkkialueella joka keväiset markkinat.


Alue lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (88 %) Vuokra-asunnot (11 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (2 %) Pientaloasunnot (98 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (2 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (38 %) Aikuiset (35+ vuotta) (33 %) Eläkeläiset (25 %)

Väestö

Asukasluku 4557
Keski-ikä 33 vuotta
Keskitulo 4399 €/kk
Talouksien keskikoko 2,81 hlö
Asuntojen keskikoko 108,4 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2088 €/m²

Asuntoja: 1 669 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kulju kartalla

Tervetuloa asumaan Kuljuun!

Kiinnostuitko asumisesta Kuljussa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Kuljussa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Kuljussa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä