Kortepohja & Kortemäki, Jyväskylä

Postinumerot: 40740

Kortepohja on eloisa kaupunginosa

Vehreä Kortepohja sijaitsee Jyväskylän keskustan luoteislaidalla. Kaupunginosaa reunustavat Laajavuoren kuntoilu- ja virkistysalue sekä Tuomiojärvi. Kortepohja on pääosin kerrostalovaltainen, mutta aluetta koristavat myös ilmeikkäät rivitalot. Omakotitaloja löytyy Kortemäen alueelta, joka sijaitsee Kypärämäen länsirinteellä.

Tervetuloa Kortepohjaan ja Kortemäkeen!

Kortepohjan luonnosta voi nauttia Laajavuoren ympäristössä, sekä Haukanniemessä, joka on Rautpohjan ja Eeronlahden väliin jäävä rakentamaton luonnonkaunis niemi. Rautpohjan rannalla sijaitsee myös Kortepohjan liikuntapuisto. Kortepohjan Ylioppilaskylässä asuu huomattava määrä opiskelijoita. Kortepohjan keskusta tarjoaa lähipalveluinaan mm. kirkon ja kirjaston. Keskustan palvelutarjonta on 2-4 kilometrin päässä – riippuen asuinalueesta. Uudenpaa pientaloasustusta on Kortepohjan pohjoisoassa Haukkalassa ja Pikku-Haukkalassa, sekä Tuomiojärven rantamaisemista Korteniityn alueella.


Kortepohja ja Kortemäki lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (34 %) Vuokra-asunnot (66 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (90 %) Pientaloasunnot (10 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (32 %) Lapsettomat nuoret parit (8 %) Lapsiperheet (16 %) Aikuiset (35+ vuotta) (27 %) Eläkeläiset (17 %)

Väestö

Asukasluku 7391
Keski-ikä 36 vuotta
Keskitulo 2234 €/kk
Talouksien keskikoko 1,75 hlö
Asuntojen keskikoko 54,4 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1830 €/m²

Asuntoja: 4 766 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kortepohja ja Kortemäki kartalla

Tervetuloa asumaan Kortepohjaa tai Kortemäkeen!

Kiinnostuitko asumisesta Kortepohjassa tai Kortemäessä? 

Kiinnostuitko asumisesta Kortepohjassa tai Kortemäessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä