Kaukajärvi & Annala, Tampere

Postinumerot: 33710

Kaukajärvi on Tampereen ensimmäinen lähiö

Kaukajärvi on Tampereen kaupunginosa. Se sijaitsee Kangasalan rajalla. Aluetta alettiin rakentaa 1960-luvulla, ja siitä valmistui Tampereen ensimmäinen lähiö. Nimensä kaupunginosa on saanut samannimisestä järvestä. Annalan asuntoalue kuuluu Kaukajärveen ja sijaitsee pari kilometriä kaupunginosan keskustasta Juvankatua etelään päin.

Tervetuloa Kaukajärvelle ja Annalaan!

Kaukajärven naapurikaupunginosat ovat Hervanta, Rusko, Lukonmäki, Viiala, Hankkio, Haihara ja Vehmainen. Koillispuolelta löytyvät vielä Kangasalaan kuuluvat Nattari ja Vatiala. Kaukajärven peruspalvelut ovat toimivat ja kattavat. Sieltä löytyy kauppoja, ravintoloita, apteekki, kirjasto, posti ja terveysasema. Lähialueen teollisuus on keskittynyt Ruskoon ja järven pohjoispuolelle. Kaukajärveltä löytyy myös Haiharin kartano, jonka mailla toimii nykyisin taidekeskus ja kesäkahvila. Kaukajärven koulu on vuonna 1969 perustettu ja tarjoaa opetusta vuosiluokille 1-10. Kansainvälisessä koululla on ystävyyskoulut Saksassa, Italiassa ja Tanskassa. Annalassa on kerrostalo-, rivitalo- ja omakotitaloasutusta. Annalankadulla on lähikauppa ja grilli. Itäpäästä Hikivuorenkadulta löytyy toinen lähikauppa, pizzeria, parturikampaamo Jozzei sekä Levonmäen seurakuntatalo.


Kaukajärvi ja Annala lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (51 %) Vuokra-asunnot (48 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (66 %) Pientaloasunnot (34 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (25 %) Lapsettomat nuoret parit (9 %) Lapsiperheet (15 %) Aikuiset (35+ vuotta) (32 %) Eläkeläiset (19 %)

Väestö

Asukasluku 17901
Keski-ikä 38 vuotta
Keskitulo 2954 €/kk
Talouksien keskikoko 2,03 hlö
Asuntojen keskikoko 72,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2174 €/m²

Asuntoja: 9 346 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kaukajärvi ja Annala kartalla

Tervetuloa asumaan Kaukajärvelle tai Annalaan!

Kiinnostuitko asumisesta Kaukajärvellä tai Annalassa?

Kiinnostuitko asumisesta Kaukajärvellä tai Annalassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä