Jynkkä, Levänen & Kolmisoppi, Kuopio

Postinumerot: 70780

Jynkkä-Levänen-Kolmisoppi tarjoaa vehreän ja turvallisen asuinseudun 

Jynkkä on väljästi rakennettu kaupunginosa Kuopiossa. Alueen sijainti on 6-8 kilometriä keskustasta etelään; matkan taittaa nopeasti tiheään kulkevien bussivuorojen ansiosta. Myös pyöräily on tehty varteenotettavaksi matkantekovälineeksi, sillä vuonna 2001 valmistunut Särkilahden silta lyhentää reittiä ja tarjoaa turvallisen kevyen liikenteen väylän.

Tervetuloa Jynkkään, Leväseen ja Kolmisoppiin!

Jynkkä on varustettu hyvillä palveluilla. Alueen ostoskeskuksesta ja sen ympäristöstä löytyy lähes kaikki tarvittava: kirjasto, apteekki, ravintola, pizzeria, kampaamo, eläinlääkäriasema ja päivittäistavarakauppa. Alueella on useita päiväkoteja, ala- ja yläasteen koulut sekä nuorisotalo. Jynkän asukkaat voivat myös hyödyntää läheisen Kolmisopen kauppakeskuksen palveluita. Alueella on laajat viheralueet ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Jääkiekkokaukaloita on useita, ja kesäisin ne toimivat jalkapallo- ja yleisurheilukenttinä. Läheinen Petosen kaupunginosa tarjoaa myös monipuoliset palvelunsa naapurilleen. Välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös Rauhalahden kylpylä-hotelli ja viiden tähden leirintäalue minigolf-ratoineen ja uimarantoineen. Jynkässä on totuttu asumaan keskimääräistä väljemmin, joten omaakin tilaa riittää. Alue on erityisesti lapsiperheiden suosiossa – lähes puolet asuntokunnista on lapsiperheitä.


Jynkkä, Levänen ja Kolmisoppi lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (67 %) Vuokra-asunnot (33 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (28 %) Pientaloasunnot (72 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (8 %) Lapsettomat nuoret parit (8 %) Lapsiperheet (27 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (23 %)

Väestö

Asukasluku 4941
Keski-ikä 40 vuotta
Keskitulo 3230 €/kk
Talouksien keskikoko 2,17 hlö
Asuntojen keskikoko 82,7 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1642 €/m²

Asuntoja: 2 387 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Jynkkä, Levänen ja Kolmisoppi kartalla

Tervetuloa asumaan Jynkkään, Leväseen tai Kolmisoppiin!

Kiinnostuitko asumisesta Jynkässä, Leväsellä tai Kolmisopissa?

Kiinnostuitko asumisesta Jynkässä, Leväsellä tai Kolmisopissa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä