Keskusta, Järvenpää

Postinumerot: 04400

Järvenpää on blueskatujen kaupunki

Järvenpää on Helsingin metropolialueeseen kuuluva puistoinen kaupunki. Heti juna-asemalta lähtevällä leveällä kävelykadulla on palveluita kuppilasta ruokakauppoihin ja muihin putiikkeihin – kadun päässä voi poiketa rauhalliselle kerrostaloalueelle tai jatkaa kohti rantaa. Kulttuuritarjontaan kuuluu mm. Joka vuosi järjestettävä suosittu Puistoblues, joka on kokonaiskäyntien perusteella Suomen neljänneksi suurin festivaali.

Tervetuloa Järvenpään keskustaan!

Moottori- ja rautateiden varrella sijaitseva kaupunki nauttii hyvistä kulkuyhteyksistä ja niiden tuomista palveluista. Järvenpäässä on värikästä harrastus- ja viihdetoimintaa omastakin takaa, mutta junalla pääsee pääkaupunkiseudun vilskeeseen jo puolessa tunnissa.Ajoaika Helsinki-Vantaan lentokentälle on parikymmentä minuuttia. Omia tapahtumia kunta järjestää esimerkiksi Järvenpää-talossa. Konsertit, teatteriesitykset ja taidenäyttelyt tarjoavat virkistystä järvenpääläisten elämään ympäri vuoden.Järvenpää on Jean Sibeliuksen kotikaupunki. Säveltäjän asuinpaikasta on tehty Ainola-niminen kotimuseo. Talo sijaitsee lähellä Tuusulanjärven rantatien pohjoispäätä. Myös taiteilija Eero Järnefelt asui Järvenpäässä Suvinranta-talossaan, joka on yhä suvun omistuksessa.


Järvenpään keskusta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (62 %) Vuokra-asunnot (35 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (70 %) Pientaloasunnot (30 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (13 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (17 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (30 %)

Väestö

Asukasluku 9753
Keski-ikä 43 vuotta
Keskitulo 3237 €/kk
Talouksien keskikoko 1,83 hlö
Asuntojen keskikoko 71,7 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2571 €/m²

Asuntoja: 5 700 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Järvenpään keskusta kartalla

Järvenpäässä sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Järvenpään keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Järvenpään keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Joensuun keskustassa ja sen lähistöllä.

Kiinnostuitko asumisesta Järvenpään keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä